To Snapchat «μετακομίζει» Λονδίνο

To Snapchat «μετακομίζει» Λονδίνο

Η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα κεντρικά της γραφεία στο καρδιά της Βρετανίας, στο Λονδίνο, αποφάσισε να μεταφέρει η Snap, θυγατρική της Snapchat, όπως έγινε γνωστό.

Η εταιρεία, η οποία έχει 150 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο, θα εγγράφει στη Βρετανία τις πωλήσεις της σε όπου δεν έχει καμία τοπική οντότητα, αντί να τις μεταφέρει σε άλλες χώρες όπως κάνουν αντίστοιχες τεχνολογικές εταιρείες για να ωφεληθούν απ’ το φορολογικό σύστημα.

Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής, ακριβώς επειδή άλλες αμερικανικές εταιρείες όπως Facebook, Uber, και Google έχουν επιλέξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τη διεθνή βάση τους, όπως Ιρλανδία και Ολλανδία, κυρίως λόγω της  χαμηλής φορολογίας.

Η Claire Valoti, γενική διευθύντρια της Snap Group Limited στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Πιστεύουμε στις δημιουργικές βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί βρίσκονται  οι διαφημιστικοί μας πελάτες, εκεί βρίσκονται πάνω από  περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Snapchatters και εκεί όπου έχουμε ήδη ξεκινήσει να προσλαμβάνουμε ταλέντα» και καθιστά τη χώρα «ιδανικό μέρος για να δημιουργηθεί μια παγκόσμια επιχείρηση».

Παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησε η ψήφος υπέρ του Brexit, το Λονδίνο παρέμεινε ελκυστικό για τις παγκόσμιες εταιρίες τεχνολογίας καθώς υπάρχει “δεξαμενή ταλέντων” στον δημιουργικό κλάδο και την τεχνολογία. Η θέση της πόλης ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου επίσης παρέχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και κεφάλαια σε μεγαλύτερες εταιρίες.

Η Snap άνοιξε το πρώτο γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 και τώρα έχει 75 υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων έχουν προσληφθεί από αντίπαλες εταιρείες τεχνολογίας.  Η Valoti αποχώρησε από το Facebook στα τέλη του 2015  για να γίνει μέλος της ομάδας, ενώ άλλες προσλήψεις περιλαμβάνουν τους Ricky Leatham από την Amazon, ο οποίος ηγείται της ομάδας μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου και Andy Pang, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα από το Instagram.