Τώρα το LinkedIn παρέχει εξυπνότερο email

Τώρα το LinkedIn παρέχει εξυπνότερο email

Νέες δυνατότητες παρέχει το δημοφιλές μέσο επαγγελματικής δικτύωσης.

του Τζ. Π. Μανγκάλινταν

Την περασμένη εβδομάδα το LinkedIn ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή για τον εμπλουτισμό της δυνατότητας αποστολής και λήψης ηλεκτρονικών μηνυμάτων ονόματι LinkedIn Intro. Η εφαρμογή αυτή διατίθεται για συσκευές που λειτουργούν με iOS και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του LinkedIn με την Rapportive.

«Ποια είναι η κύρια χρησιμότητα του κινητού; Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,» εξήγησε ο ιδρυτής της Rapportive, Ραούλ Βόρα, σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το LinkedIn στο Σαν Φρανσίσκο. Πριν από 4 χρόνια, μόνο το 4% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων διαβάζονταν από κινητό. Σήμερα το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50%. Ο Βόρα υποστηρίζει τη δυνατότητα να ενσωματωθούν οι προσωπικές πληροφορίες του χρήστη του κινητού απευθείας στο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Να πως λειτουργεί: οι χρήστες iOS που έχουν λογαριασμό σε Gmail, Yahoo, Aol, Google Apps και Apple iCloud μπορούν να κατεβάσουν το LinkedIn Intro και μόλις το κάνουν εμφανίζεται ένας πίνακας ελέγχου στην εφαρμογή Apple Mail. Αν κάποιος έχει λογαριασμό και στο LinkedIn, οι προσωπικές πληροφορίες του εμφανίζονται και στην εφαρμογή, όπως φωτογραφία προφίλ, τρέχουσα τοποθεσία, επαγγελματική εμπειρία και εκπαίδευση, μεταξύ άλλων.

Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το LinkedIn

Για ορισμένου χρήστες κινητών τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή. Όσοι συνδέονται στο διαδίκτυο ή αναζητούν νέα δουλειά θα μπορούν να στέλνουν πιο πλήρη ηλεκτρονικά μηνύματα απευθείας. «Με το μικρό μέγεθος οθόνης αναμένουμε ότι οι χρήστες θα μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν πιο γρήγορα,» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn Τζεφ Βέινερ.

Στο συνέδριο εκείνο τα στελέχη του LinkedIn έδωσαν περισσότερα στοιχεία για τη χρήση των κινητών. Πριν από 2,5 χρόνια μόνο το 8% των χρηστών επισκέπτονταν τον ιστότοπο μέσω κινητού, ενώ τώρα το ποσοστό αυτό είναι 38% μεταξύ των 238 εκατομμυρίων χρηστών του LinkedIn.