Τραμπ κατά ΜΜΕ για την συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Τραμπ κατά ΜΜΕ για την συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
epa06892765 US President Donald J. Trump and Russian President Vladimir Putin meet one-to-one in the Presidential Palace in Helsinki, Finland, 16 July 2018. EPA/HEIKKI SAUKKOMAA/LEHTIKUVA HANDOUT -- ONE TIME USE ONLY -- for full restrictions information please refer to the following link https://www.flickr.com/people/helsinki2018 -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τα ΜΜΕ – Fake News είναι υποκινούμενα» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

«Πολύ καλύτερες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν χθες στο Ελσίνκι, σε σύγκριση με τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Τραμπ επέκρινε επίσης για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης την περιοδεία του στην Ευρώπη.

«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το λαμβάνουν υπόψη τους – τα μμε Fake News είναι υποκινούμενα» έγραψε στο μήνυμα αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πάντως οι αντιδράσεις συνεχίζονται στις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε σήμερα πρόθυμος να εξετάσει την πιθανότητα επιβολής επιπρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία, επαναλαμβάνοντας ότι στηρίζει τα συμπεράσματα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μία ημέρα μετά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ράιαν είπε ότι αν οι επιτροπές του Κογκρέσου θεωρούν ότι είναι απαραίτητες οι πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ο ίδιος «θα χαρεί να εξετάσει» το αίτημα.

«Η Ρωσία είναι μια απειλητική κυβέρνηση που δεν συμμερίζεται τα συμφέροντά μας, ούτε τις αξίες μας», πρόσθεσε.