Τραμπ: Όποιος συνεργάζεται με το Ιράν, δεν θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ

Τραμπ: Όποιος συνεργάζεται με το Ιράν, δεν θα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ
epa06919253 US President Donald J. Trump waits to greet Italian Prime Minister Giuseppe Conte (not pictured) as he arrives at the White House in Washington, DC, USA, 30 July 2018. The White House has said that the two will discuss 'cooperation in addressing global conflicts and promoting economic prosperity on both sides of the Atlantic' and 'the historical and cultural ties between the countries'. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι κυρώσεις «τον Νοέμβριο θα ενταθούν σε άλλο ένα επίπεδο», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν είναι «οι πιο σκληρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ».

«Τον Νοέμβριο θα ενταθούν σε άλλο ένα επίπεδο. Όποιος κάνει μπίζνες με το Ιράν ΔΕΝ θα κάνει μπίζνες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητώ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, τίποτα λιγότερο!» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ρωσία: Βαθιά απογοήτευση για την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων

Η επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης έχει στόχο να ακυρώσει την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, από την οποία η Ουάσιγκτον αποχώρησε μονομερώς στις 8 Μαΐου, και προκαλεί βαθιά απογοήτευση στη Μόσχα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό είναι ένα έντονο παράδειγμα που δείχνει ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει την πρακτική της παραβίασης του ψηφίσματος 2231 του ΣΑ του ΟΗΕ και της αθέτησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμη: Η γερμανική Daimler ανακοίνωσε την παύση των δραστηριοτήτων της στο Ιράν