Τραπεζικός «πυρετός»

Τραπεζικός «πυρετός»

Στο «κυνήγι» ξένων επενδυτών οι τραπεζίτες - Επαφές Πειραιώς και Alpha Bank σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. 

Στο εξωτερικό επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι επικεφαλής των τραπεζών, στη προσπάθεια τους να βρουν επενδυτές για τις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Ήδη στελέχη της τράπεζας Πειραιώς βρίσκονται στο Λονδίνο, ενώ την Πέμπτη θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν την ομολογιακή έκδοση της τράπεζας ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα επιτελείο της Alpha Bank θα βρεθεί για δύο περίπου εβδομάδες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία για συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ενόψει της AMK της τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Tα στελέχη τραπεζών, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress test, υπογραμμίζουν τις θετικές εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο και τη ριζική βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν.

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 2,53 δισ. τα κέρδη του 2013

Χαρακτηριστικό της ολικής επαναφοράς στο προσκήνιο των ελληνικών τραπεζών είναι το γεγονός ότι μεταξύ των αναδόχων για τις αυξήσεις κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank φιγουράρουν ισχυρά διεθνή ονόματα όπως: Credit Suisse Securities (Europe), Citigroup Global Markets, J.P. Morgan Securities, UBS Deutsche Bank (London Branch) και Goldman Sachs International και Mediobanca Banca.

Όσον αφορά την Eurobank πριν λίγες εβδομάδες βρέθηκαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της «κοινοπραξίας» από funds (Marathon, York Capital, Pery, Monarch και Anchorage) τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν ως στρατηγικοί επενδυτές στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Οι εκπρόσωποι των funds είχαν επαφές με τη διοίκηση της Eurobank, το ΤΧΣ και την κυβέρνηση και δήλωσαν την πρόθεσή τους να επενδύσουν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου.

DB: Προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη των ελληνικών τραπεζών