Τσίπρας: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα

Τσίπρας: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Αθήνα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Τι ακριβώς παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς;» ρώτησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο. Και τα γνωρίζατε όλοι κύριοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού όταν τα υπογράφατε μαζί μας στις 13 Αυγούστου».

«Πίσω από αυτά τα μέτρα υπάρχει η λογική να μην χάσουμε την αξιολόγηση, να μην χάσουμε το τρένο της ανακεφαλαιοποίησης και να συνεχίσουμε τη μάχη στα μέτωπα που έχουμε ήδη ξεκινήσει». Στόχος είναι, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, να ανοίξει μετά την αξιολόγηση, η μεγάλη συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

«Τι ακριβώς παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς;» ρώτησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως οι βουλευτές τους ψήφισαν τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση, αλλά αρνούνται να ψηφίσουν σήμερα τους εφαρμοστικούς νόμους.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Σταθάκη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Βεβαίως, όποιος βρίσκεται στην εξουσία πρέπει να περνάει από το μάτι της βελόνας. Αλλά να υπάρχουν στοιχεία, πριν στήσουμε τηλεδίκες» και προσέθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Δεν θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο. Ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε υπουργός, ούτε επιχειρηματίας. Αλλά να μιλάμε με στοιχεία, όχι με εικασίες».

«Τουλάχιστον αυτά τα λεφτά έχουν φορολογηθεί. Να μιλήσουμε για λεφτά που δεν έχουν φορολογηθεί; Πού πήγε το εκατομμύριο του Τσουκάτου κύριοι του ΠΑΣΟΚ από τα μαύρα ταμεία της Siemens;» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχόλια που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση.