Τσίπρας: Εκφράσαμε το «γαμώτο» του ελληνικού λαού

Τσίπρας: Εκφράσαμε το «γαμώτο» του ελληνικού λαού

«Από εδώ και στο εξής θα μιλήσω με τη γλώσσα της μάχης» δήλωσε.

«Κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ο κύκλος της μάχης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ομιλία στο κλείσιμο των διήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του κόμματος, για να τονίσει ότι «είμαστε εδώ όρθιοι, να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να δίνουμε τη μάχη για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη χώρα από αυτό», για να προσθέσει ότι τώρα το παλιό πολιτικό σύστημα σήμερα καμουφλάρεται, φορώντας την «προβιά» της ήρεμης δύναμης, του μεσαίου χώρου.

Τόνισε ότι αν όμως επιστρέψει θα επιστρέψει με τους χειρότερους όρους για τον λαό και έδωσε το σύνθημα: «Να οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει».

Ο αγώνας τους και η αγωνία τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην έχει δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, χωρίς να χρειάζεται τα δεκανίκια των δυνάμεων του συστήματος.

O Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ για ντιμπέιτ.

«Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ», είπε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει: «άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει». Γιατί, όπως είπε, «εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού».

Σημείωσε δε ότι ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, «αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ’ όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να παρουσιάζει την άποψη ότι όλοι είναι ίδιοι στην πολιτική. «Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το “όλοι το ίδιο είναι”», αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και αυτοί που βύθισαν τη χώρα και με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αποδέχτηκαν τα πάντα και εμείς που συγκρουστήκαμε δώσαμε μάχες σκληρές είμαστε το ίδιο πράγμα. Σαν να μην φτάνει αυτό. Λένε ότι το ίδιο είναι όσα όλα έγιναν τα 40 αυτά χρόνια με τους 7 μήνες διακυβέρνησης με το πιστόλι στον κρόταφο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επειδή βρεθήκαμε μετά από μία σκληρή μάχη στην ανάγκη να πάμε σε έναν συμβιβασμό με την Ευρώπη δεν είμαστε το ίδιο με την ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρξουν συνεργασίες με το παλαιό πολιτικό σύστημα.

«Ο ελληνικός λαός θα στείλει βαθιά μέσα στην ιστορία το παλαιό πολιτικό καθεστώς και τον τρόπο διακυβέρνησης του. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να εκφράζει το καινούργιο. Ένας αρχηγός που στα νιάτα του ήταν αρχηγός των κενταύρων της πολιτικής ζωής. Η ΝΔ εκφράζει το πιο παλιό από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Ήταν και είναι ο στυλοβάτης του παλαιού συστήματος. Έθρεψε και γιγάντωσε την διαπλοκή. Ταυτίστηκε με κάθε είδους σκάνδαλο και στήριξε διαχρονικά τον πιο ακραίο αυταρχισμό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προφανώς και υπήρξε αριστερή μελαγχολία. Αυτό το διήμερο μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε ένα τέλος στη μελαγχολία και να μιλήσουμε για τα λόγια και της σκέψης και της βούλησης. Πιστεύω ότι αυτό το κλίμα αντανακλά και το πραγματικό κλίμα στην κοινωνία. Είμαστε εδώ. Είμαστε όρθιοι. Να δίνουμε τη μάχη πρώτα απ’ όλα για να μην επιτρέψουμε στον παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει στη χώρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του κατά την διάρκεια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έδωσε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να εκφράζει αυτό το «γαμώτο».

«Από εδώ και στο εξής θα μιλήσω με τη γλώσσα της μάχης που πρέπει να έχουμε από αύριο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας είναι να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση για να ξεπλύνει αμαρτίες δεκαετιών. Αυτό δεν θα αφήσουμε να τους περάσει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Να μιλήσουμε όχι μόνο στην καρδιά αλλά και τον νου των πολιτών. Οι αντίπαλοι μας έχουν μία στρατηγική συσκότισης των πραγματικών διλημμάτων».