Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Α. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συμφώνησαν να διαφωνούν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί - Σε εξέλιξη η συνάντηση τους, προηγήθηκε πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ.

Παρά την έντονη αντιπαράθεση Μαξίμου- Συγγρού μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων από το πρωί, ο διάλογος που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστίασε στην ανάγκη να υπάρχει θεσμική και πολιτική επικοινωνία, έστω και εάν αυτό δε σημαίνει ότι θα υπάρχει και συμφωνία ή συναίνεση επί της ουσίας.

«Η παρουσία σου εδώ κλείνει ένα κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο θεσμικούς παράγοντες. Σε ό,τι με άφορα θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση» ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, μετά το καλωσόρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για νέο ήθος και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά, το ζήτημα είναι να υπάρχει προσπάθεια επίτευξης συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα που το ίδιο το Σύνταγμα την επιβάλλει όπως η συνταγματική αναθεώρηση», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ δε θα μπει σε συζήτηση περί στήριξης στο ασφαλιστικό, όπου θεωρεί τις ενέργειες της κυβέρνησης καταστροφικές, αλλά θα ζητήσει να υπάρξει συναίνεση όσον αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Προσβλέπω σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό , ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντάλλαξαν σκληρές ανακοινώσεις με αφορμή τον διορισμό συγγενών του ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «έφοδο κατάληψης του κράτους».

«Την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας», τόνισε σε δήλωσή του και προσέθεσε: «Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία».

«Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», κατέληξε.

Μία ώρα περίπου πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη ήρθε και η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργό. Στην ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε αντεπίθεση και κατηγορεί τη ΝΔ ότι προσπάθησε να επιβάλλει τους κολλητούς της ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο

«Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους; Όσο για τους κλαυθμούς «για τις δουλειές που χάνονται» ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία. Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους. Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους.  Λίγη αιδώς δεν βλάπτει» αναφέρει η ανακοίνωση.