Τζον Κέρι: Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό

Τζον Κέρι: Αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό

Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Υπ. Εξωτερικών.

Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν «παραγωγική» και «επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Ο Τζον Κέρι «αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε δε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η ύπαρξη ενός ισχυρού συμμάχου του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο Τζον Κέρι αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Αναστασιάδη για το Κυπριακο, την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόβαλλε ως παράθυρο ευκαιρίας.  Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το ζήτημα των Σκοπίων, αλλά και για την πρόσφατη εκλογή Ράμα στην Αλβανία.

Ο κ. Σαμαράς πρότεινε ακόμη στον κ. Κέρι οι συνομιλίες Ισραήλ-Παλαιστίνης να διεξαχθούν στην Ελλάδα σε περίπτωση που διεξαχθούν εκτός Αμερικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Αναβαθμίζεται η επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ