Βενιζέλος: «Δεν τίθεται ζήτημα εκλογών»

Βενιζέλος: «Δεν τίθεται ζήτημα εκλογών»

«Ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Ζήτημα βουλευτικών εκλογών φυσικά δεν τίθεται», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, ότι τιμά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, και ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Σημείωσε επίσης, ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, γιατί δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση να μη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταψήφιση, εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου του δεύτερου άρθρου του νομοσχεδίου, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωσή του τονίζοντας ότι όλοι κρινόμαστε.

Σε ερώτηση για το εάν δεν προχώρησε σε διαγραφές για να μην μειωθεί ο αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είπε ότι δεν είναι το κριτήριο του τα διοικητικά μέτρα, για να συμπληρώσει: «θα μου επιτρέψετε, δε, να πω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

Ενημέρωση από τον Γιάννη Στουρνάρα
Για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα ενημέρωσε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στη σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης και κεντρικοί τραπεζίτες, τόνισε σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως «αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς ο Παπανδρέου κρατάει «όμηρο» την κυβέρνηση

Νόμος του κράτους το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Η οικονομική πολιτική της Ε.Ε. στο επίκεντρο του Ecofin