Βγήκαν σε κυκλοφορία τα Volvo που κινούνται αυτόματα

Βγήκαν σε κυκλοφορία τα Volvo που κινούνται αυτόματα

Στους δρόμους του Γκέτεμποργκ τα πρώτα 100 οχήματα που κυκλοφορούν μόνα τους!

Η Volvo, έχει δημόσια εκφράσει την άποψή της ότι τα αυτοκίνητα στο μέλλον πρέπει να διαθέτουν τέτοια τεχνολογία ασφάλειας, ώστε να μην συγκρούονται. Η Volvo Cars, ήδη από το 2007 έχει αναφερθεί στο στόχο της ως εταιρεία, που είναι να μην υπάρχει οποιοσδήποτε σοβαρός ή θανάσιμος τραυματισμός σε νέο μοντέλο της μάρκας!

Μάλιστα, έχει κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο το στόχο αυτόν, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα για την επίτευξή του το έτος 2020 και δίνοντας στο σχετικό πρόγραμμα το κωδικό όνομα Vision 2020 (Όραμα 2020)!

Μεγάλο ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού θα διαδραματίσουν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Όσον αφορά στα πρώτα, στην υπηρεσία του οδηγού η Volvo προσφέρει ήδη συστήματα όπως το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού (Adaptive Cruise Control – ACC) με σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης ή το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας με επέμβαση και στο τιμόνι (Lane Keeping Aid), που βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα που επιθυμεί, όπως και πολλά άλλα.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr