Βόρεια Κορέα: Δεν αποκλείει επίθεση ο Τραμπ

Βόρεια Κορέα: Δεν αποκλείει επίθεση ο Τραμπ
epa06032338 US President Donald J. Trump walks on the South Lawn of the White House after returning by Marine One, in Washington, DC, USA, 16 June 2017. Trump returns after traveling to Miami, where he delivered remarks and participated in a signing on his policy for Cuba. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo:

Η λακωνική απάντηση του Αμερικανού προέδρου που γεννάει ανησυχίες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε την Κυριακή το ενδεχόμενο επίθεσης στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στις συνεχόμενες πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε «θα δούμε», όταν ερωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.

«Η Νότια Κορέα κατανοεί, όπως τους είπα, ότι οι συνομιλίες για καταπράυνση με τη Βόρεια Κορέα δεν θα λειτουργήσουν, θα καταλάβει μόνο ένα πράγμα», έγραψε στο Twitter αφήνοντας υπόνοιες για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

Οι «λέξεις και οι ενέργειες [της Βόρειας Κορέας] εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την πραγματοποίηση της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος παρίας που έχει γίνει μεγάλη απειλή και πηγή αμηχανίας για την Κίνα, που προσπαθεί να βοηθήσει αλλά με λίγη επιτυχία», ανέφερε ο Τραμπ σε ένα δεύτερο tweet.