Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του Grow Greek Tourism Online της Google

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του Grow Greek Tourism Online της Google

Ο κύκλος σεμιναρίων εκπαιδεύει τους ανθρώπους των τουριστικών επαγγελμάτων για την είσοδό τους στην ψηφιακή εποχή.

 

Σύντομα θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων της Google για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακού μάρκετινγκ που απευθύνεται σε φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας. Επιπλέον, η εταιρεία εξελίσσει την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» κάνοντας διαθέσιμη τη δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του Google Play.

Οι χρήστες του Android μπορούν πλέον να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή ώστε να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα σύντομα μαθήματα-βίντεο που προσφέρει η πλατφόρμα, τις ασκήσεις και τα κουίζ που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα θα μπορούν να τα συγχρονίζουν μεταξύ των συσκευών τους. Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη και για λειτουργικό iOS.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Google, όπως αναφέρει η εταιρεία, το 2016 και 2017 εκπαιδεύτηκαν συνολικά 8.000 φοιτητές σε 34 εκπαιδευτικά ιδρύματα 17 πόλεων της χώρας, τα οποία δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, του μάρκετινγκ και των οικονομικών επιστημών. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στα σεμινάρια, η Google επεξέτεινε περαιτέρω τον αριθμό των σεμιναρίων στα ελληνικά πανεπιστήμια, προχωρώντας σε νέες συνεργασίες.

Για τον μήνα Μάιο έχουν προγραμματιστεί τα εξής σεμινάρια στα οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι φοιτητές:

04 Μαίου – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)/ΤΕΙ Κρήτης

05 Μαίου – ΤΙΜΕ-ΜΒΕ (Ρέθυμνο)/Πανεπιστήμιο Κρήτης

05 Μαίου – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (με την υποστήριξη του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου και της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας/Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας)

09 Μαίου – Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (με την υποστήριξη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων – Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας, και του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών)Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του Α.Π.Θ.)

Τα σεμινάρια που απευθύνονται στους φοιτητές έχουν διάρκεια 3 ώρες και διεξάγονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και ανοικτά σε όλους, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το «Grow Greek Tourism Online» και όσοι ολοκληρώσουν τα διαδικτυακά μαθήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λάβουν πιστοποιητικό με την υπογραφή της πρωτοβουλίας και του IAB Europe.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα της πρωτοβουλίας είναι η ένταξη του μαθήματος «Digital Marketing στον Τουρισμό» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσω των 8 διδακτικών συναντήσεων οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε βασικά εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ στον τουρισμό, όπως: SEO, SEM/Ψηφιακή Διαφήμιση, Μobile Μarketing, Αnalytics, Σχεδιασμό Ψηφιακής Στρατηγικής.