Η Ferrari προ των πυλών της Wall Street

Η Ferrari προ των πυλών της Wall Street
An employee shines a Ferrari LaFerrari displayed in front of the New York Stock Exchange (NYSE) on October, 13, 2014 in New York. Italian automaker Fiat Chrysler Automobiles on Monday, moved higher in its first day of Wall Street trade after shifting its main listing from Milan to attract more investment. The newly merged Italian auto giant, formed by Fiat's full acquisition of US automaker Chrysler, debuted on the NYSE under the symbol FCAU. AFP PHOTO/Jewel Samad (Photo credit should read JEWEL SAMAD/AFP/Getty Images)

Η ιταλική εταιρεία κάνει αγώνα δρόμου για να πραγματοποιήσει την αρχική δημόσια προσφορά της.

Η θρυλική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari ετοιμάζει, σύμφωνα με το CNBC, την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η δημόσια εγγραφή θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών σπορ αυτοκινήτων θα μετονομαστεί σε Ferrari NV, στο πλαίσιο της απόσχισης των επιχειρήσεών της από την μέχρι πρότινος μητρική της εταιρεία Fiat Chrysler. Τον Ιούλιο, η Fiat Chrysler κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την πρότασή της για την IPO της Ferrari δηλώνοντας ότι θα διαθέσει περίπου 10% των κοινών μετοχών της νέας οντότητας στο κοινό. Η Fiat θα κατέχει περίπου το 80% και σχεδιάζει να διανείμει τις μετοχές αυτές στους δικούς της μετόχους, ενώ ο Piero Ferrari, γιος του ιδρυτή της Ferrari , Enzo Ferrari.

Η Ferrari έχει εξαιρετική φήμη για τις σταθερά υψηλές επιδόσεις των σπορ αυτοκινήτων της. Μόνο το 2014, η Ferrari πούλησε 7.255 αυτοκίνητα και κατέγραψε έσοδα ύψους 2,76 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ζήτηση για τη δημόσια εγγραφή αναμένεται να είναι υψηλή και η Ferrari εκτιμά πως θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 6 και 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι το υψηλό κόστος της τεχνολογίας που απαιτείται για να διατηρηθούν τα μοντέλα σε υψηλό επίπεδο και οι ρυθμιστικές προκλήσεις γύρω από τις εκπομπές αερίων, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.