Γιατί οι γυναίκες συνεχίζουν να αμείβονται λιγότερο απ’ τους άντρες;

Γιατί οι γυναίκες συνεχίζουν να αμείβονται λιγότερο απ’ τους άντρες;
Businesswoman resting head on desk

Ένας στους πέντε HR Managers παραδέχονται πως υπάρχουν χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν διαφορές στους μισθούς ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες εργαζόμενους, αλλά επιλέγουμε να το «παραβλέπουμε» και θεωρούμε πως δεν μας επηρεάζει. Τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ανισότητα των φύλων επιμένουν ή μήπως θα μπορούσαν;

Μια νέα μελέτη της εταιρείας λογισμικού HR CareerBuilder.com δείχνει όχι μόνο ότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο, αλλά πως το κάνουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 223 διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, ένας στους πέντε διευθυντές δήλωσαν ότι οι γυναίκες στις επιχειρήσεις τους κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες για την ίδια θέση εργασίας.

Οι άνδρες έχουν επίσης σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να έχουν εξαψήφιο μισθό και σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να κερδίσουν 50.000 δολάρια ή περισσότερα. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν πως κερδίζουν λιγότερο από 35.000 δολάρια.

Τη στιγμή που ο αριθμός αυτός μπορεί να ακούγεται σοκαριστικός για μερικούς, μια έρευνα που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, έδειξε ότι το 18% των ανδρών και το 31% των γυναικών πιστεύεται ότι υπάρχει χάσμα αμοιβών στην εταιρεία τους.