Η Airbnb ακυρώνει τον διαγωνισμό διανυκτέρευσης στο Σινικό Τείχος

Η Airbnb ακυρώνει τον διαγωνισμό διανυκτέρευσης στο Σινικό Τείχος

Πολλοί θεώρησαν ότι η Airbnb προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αξιοθέατο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Το σχέδιο της Airbnb να «φιλοξενήσει» τέσσερις τυχερούς νικητές για μια νύχτα στο Σινικό Τείχος πυροδότησε ανάμεικτες αντιδράσεις όταν πρωτοεμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Από επαίνους για την πρωτότυπη ιδέα μέχρι ανησυχίες για το ότι η διανυκτέρευση θα είναι δύσκολη, λόγω των κουνουπιών που υπάρχουν στην περιοχή και φυσικά σοβαρές ανησυχίες ότι το ιστορικό μνημείο ίσως καταστρεφόταν από τη διοργάνωση αυτή. Επίσης, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι ήταν λάθος της Airbnb να εκμεταλλευτεί το αξιοθέατο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «σεβάστηκε βαθιά τα σχόλια» αυτά και έτσι «πήρε την απόφαση να μην συνεχίσει τον διαγωνισμό». Μάλιστα, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, η Airbnb δεν είχε λάβει ποτέ έγκριση από τις τοπικές αρχές για να πραγματοποιήσει το διαγωνισμό. Η πολιτιστική επιτροπή στην περιοχή Yanqing του Πεκίνου, η οποία ελέγχει το τμήμα του Τείχους στο οποίο θα πραγματοποιούνταν η διανυκτέρευση, δήλωσε ότι δεν της είχε γνωστοποιηθεί κάτι σχετικά με την εκδήλωση και ότι δεν είχε δοθεί καμία έγκριση για αυτό από την πλευρά της.

Όσοι ήδη πήραν μέρος στο διαγωνισμό, θα επικοινωνήσει μαζί τους η εταιρεία, προκειμένου να βρουν άλλους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να «βιώσουν τις απίστευτες εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Κίνα», ανέφερε η ανακοίνωση της Airbnb.

Η νύχτα στο Σινικό Τείχος ήταν η πιο πρόσφατη περίπτωση που η Airbnb προσέφερε διανυκτερεύσεις σε μοναδικούς προορισμούς μέσω διαγωνισμών. Συγκεκριμένα, παλαιότερα είχε προσφέρει διαμονή σε ένα κοραλλιογενή ύφαλο, μέσα στο ερευνητικό υποβρύχιο Blue Planet II και στο κάστρο όοπυ βασίστηκε ο θρύλος του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία.