Ο Ομπάμα αποκαλύπτει ποια είναι τα αγαπημένα του τραγούδια, βιβλία, και ταινίες για το 2018 στο Instagram

Ο Ομπάμα αποκαλύπτει ποια είναι τα αγαπημένα του τραγούδια, βιβλία, και ταινίες για το 2018 στο Instagram

Τι περιλαμβάνει η παραδοσιακή λίστα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

του Chris Morris

Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να υπήρξε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά όσον αφορά τη μουσική παραμένει ένας πιστός ακόλουθος της Queen Bey.

Όπως κάθε χρόνο, από το 2015 και μετά, έτσι και φέτος ο Ομπάμα παρουσίασε τα αγαπημένα του τραγούδια, βιβλία και ταινίες της χρονιάς. Στην κορυφή της μουσικής λίστας για φέτος είναι το Apes**t της Beyonce και του άνδρα της, Jay-Z.

«Καθώς το 2018 φτάνει στο τέλος του, συνεχίζω την αγαπημένη μου παράδοση να μοιράζομαι τις λίστες της χρονιάς» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram. «Είναι μια στιγμή για να κάνω μια παύση και να σκεφτώ τη χρονιά μέσα από τα βιβλία, τις ταινίες και τη μουσική που βρήκα πιο συναρπαστικές, που με ενέπνευσαν περισσότερο, ή που απλά αγάπησα. Επίσης, μου δίνει την ευκαιρία να επισημάνω ταλαντούχους συγγραφείς και καλλιτέχνες – κάποιοι εκ των οποίων είναι πασίγνωστοι και άλλοι που μπορεί να μην έχετε ξανακούσει».

Άλλα τραγούδια που τράβηξαν την προσοχή του προέδρου το 2018 είναι τα Love Lies των Khalid και Normani, My Own Thing του Chance the Rapper, Mary Don’t You Weep (η βερσιόν του 1983) του Prince, και ο δίσκος The Great American Songbook της θρυλικής φωνής της τζαζ Nancy Wilson.

Κάθε λίστα είναι σε αλφαβητική σειρά, και άρα είναι πιθανό να του άρεσαν κάποια τραγούδια περισσότερο από εκείνο της Beyonce (αν και η Beyonce έχει κάνει την εμφάνισή της πολλές φορές στις λίστες στο παρελθόν). Ως προς τα βιβλία, όμως, ο Obama έκανε μια εξαίρεση, λέγοντας ότι ένα ήταν «προφανώς το αγαπημένο μου!». Το βιβλίο αυτό είναι φυσικά το Becoming της Μισέλ Ομπάμα.

Κάποια άλλα αγαπημένα του βιβλία φαίνεται να κομίζουν ένα πολιτικό μήνυμα, όπως τα Factfulness του Hans Rosling, How Democracies Die των Steven Levitsky και Daniel Ziblatt, και In the Shadow of Statues: A White Southerner Confronts History του Mitch Landrieu.

Και η κινηματογραφική λίστα του Ομπάμα είναι αρκετά εκλεκτική, καθώς περιλαμβάνει από το Black Panther μέχρι την ταινία τρόμου Annihilation και το ντοκιμαντέρ Won’t you Be My Neighbor?.