Η Salesforce κάνει δική της την Tableau Software έναντι 15,3 δισ. δολαρίων

Η Salesforce κάνει δική της την Tableau Software έναντι 15,3 δισ. δολαρίων
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Tableau Software έναντι 15,3 δισ. δολαρίων προχώρησε η Salesforce, εκτοξεύοντας τη μετοχής της πρώτης κατά 34% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η εξαγορά της Tableau θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία της Salesforce μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Οι συνεργαζόμενοι εκτελεστικοί διευθυντές Marc Benioff και Keith Block κυνηγούν νέες αγορές για να επιτύχουν ετήσιο στόχο εσόδων ύψους 26 έως 28 δισ. δολαρίων μέχρι το οικονομικό έτος 2023.

Το Tableau θα παραμείνει στο Σιάτλ και θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον CEO Adam Selipsky, πρώην διευθυντή της Amazon.com Inc., ο οποίος έχει μεταφέρει τα εργαλεία λογισμικού του Tableau σε συνδρομές με βάση το cloud.

Η Tableau Software είναι εταιρεία data analytics και με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Salesforce θα ανταλλάσσει 1,103 μετοχές της για κάθε μία δική της. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου χρήσης της Salesforce.com, που λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Με βάση όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, η εξαγορά αυτή αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα της Salesforce για τη χρήση 2020 κατά περίπου 350-400 εκατ. δολάρια, να μειώσει το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κατά 75 μονάδες βάσης και να μειώσει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά 37-39 σεντς. Η τράπεζα της Αμερικής Merrill Lynch λειτουργεί ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Salesforce και η Goldman Sachs είναι αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Tableau. Οι μετοχές της Salesforce μειώθηκαν κατά 4,4% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη.