Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη, Πλεύρη και Τσιόδρα στη σκιά των 21.657 κρουσμάτων

Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη, Πλεύρη και Τσιόδρα στη σκιά των 21.657 κρουσμάτων
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί στην τακτική σύσκεψη για τον κορονοϊό, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες και μεταξύ άλλων έστειλε μήνυμα στους νέους: «Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας». Παράλληλα, προανήγγειλε την ανακοίνωση νέων μέτρων, εντός της ημέρας, από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, το πρωί, στις 9:30 π.μ. για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών συσκέψεων για την πανδημία που διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα, θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, με φόντο το νέο αρνητικό ρεκόρ με 21.657 κρούσματα.