Brown Beach Chalkida: Το «αθόρυβο» launch και τα μεγάλα ποσοστά πληρότητας

Brown Beach Chalkida: Το «αθόρυβο» launch και τα μεγάλα ποσοστά πληρότητας
Η επεκτατική πολιτική του Ομίλου, η ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και οι εναλλακτικοί προορισμοί.

Μόλις μια ώρα από την Αθήνα, στην παραλία του Αγίου Μηνά, με εύκολη πρόσβαση όχι μόνο από την πρωτεύουσα αλλά και από οποιοδήποτε σημείο της ηπειρωτικής χώρας, το Brown Beach Chalkida με 119 δωμάτια και bungalows και την κυκλαδίτικη αισθητική του έρχεται να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αποσυμπίεσης σε ζευγάρια και οικογένειες, ενώ είναι ιδανικός προορισμός για bonding μεταξύ εργαζομένων.

Το Brown Beach Chalkida, αποτελεί ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Pelagos, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Soul Project και η ανταπόκριση του κόσμου είναι ήδη μεγάλη.

«Η φετινή τουριστική σεζόν κινήθηκε πολύ θετικά με τους Έλληνες, τους Γάλλους, τους Ρουμάνους, τους Ισραηλινούς και τους Σέρβους να επιλέγουν το ξενοδοχείο μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εξίσου καλός ήταν και ο Σεπτέμβριος, ενώ και ο Οκτώβρης κινείται ικανοποιητικά με πληρότητα που αγγίζει τα 30 δωμάτια. Τα bungalows ολοκληρώθηκαν φέτος τον Σεπτέμβριο και προσεχώς θα φιλοξενήσουμε τα γυρίσματα ενός αθλητικού show από το εξωτερικό στο οποίο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές» ανέφερε ο κ. Λεωνίδας Τσαγκάρης, Cluster General Manager των Brown Beach Chalkida & Eretria.

Πρόσθεσε πως δουλεύουν πολύ και το κομμάτι των επαγγελματικών ταξιδίων, μιας και υπάρχει αυξημένη ζήτηση από αρκετές επιχειρήσεις για διοργάνωση business events εκτός Αθηνών.

«Ανοίξαμε τον Ιούνιο και ενώ δεν το γνώριζε ο κόσμος είχαμε μέσα σε 15 μέρες πληρότητα 50%. Ο Αύγουστος έκλεισε στο +90% και κοντά στο 72% ο Σεπτέμβριος. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να έχουμε στη Booking.com βαθμολογία 9.1 στις 300 αξιολογήσεις που έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι βρήκαμε από πολύ νωρίς τις ανάγκες των πελατών μας και καταφέραμε να τις ικανοποιήσουμε».

Η αμμώδης υπέροχη παραλία λίγα βήματα από το ξενοδοχείο, η μεγάλη πισίνα και το poolbar, τα γήπεδα τένις και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι αποπνέουν νησιώτική αύρα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ξενοδοχείου είναι τα μοντέρνα και άνετα δωμάτια με ευρύχωρο μπαλκόνι, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στην πισίνα ή στη θάλασσα, πάνω σε μια αιώρα.

Το αγκάθι της εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού

Σχολιάζοντας το πρόβλημα εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού στον κλάδο της ξενοδοχίας, το οποίο έχει λάβει παγκόσμια διάσταση, ο κ. Τσαγκάρης επιβεβαίωσε πως η πανδημία άλλαξε τον τρόπο σκέψης των εργαζομένων και έκανε τον κλάδο λιγότερο ελκυστικό. «Δυστυχώς πολλοί έρχονται να δουλέψουν ως «τουρίστες». Τον Αύγουστο τα μαζεύουν και φεύγουν, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Επίσης, αυτό που παρατηρώ έντονα, δραστηριοποιούμενος αρκετά χρόνια στον κλάδο και έχοντας περάσει από διευθυντικές θέσεις μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, είναι η έλλειψη υπομονής».

Εξηγεί πως παλαιότερα, σπάνια έβλεπε κανείς σε διευθυντικές θέσεις ανθρώπους κάτω των 35 ετών. Έπρεπε να περάσουν από όλα τα πόστα, ώστε να έχουν την πλήρη εικόνα του πώς λειτουργεί ένα ξενοδοχείο εύρυθμα, να αποκτήσουν εμπειρία και στη συνέχεια να αναρριχηθούν ιεραρχικά. Σήμερα όταν ένας νέος υποψήφιος περνάει από συνέντευξη, θέλει να γίνει κατευθείαν διευθυντής και να αποφύγει νευραλγικά πόστα, όπως είναι για παράδειγμα η Reception, όπου ο εργαζόμενος μαθαίνει να παίρνει αποφάσεις και να διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση πολλές και διαφορετικές καταστάσεις.

 

«Η αγορά τιμωρεί και εκδικείται. Στην κρίση οι επιχειρήσεις είχαν μειωμένο προσωπικό και μισθούς και αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαγκάρης.

Το διάστημα αυτό η διοίκηση ετοιμάζεται πυρετωδώς για την 28η Οκτωβρίου, καθώς η δίψα των Ελλήνων για μικρές αποδράσεις παραμένει ακόρεστη μετά τον εγκλεισμό της πανδημίας. Ειδικότερα, έχει σχεδιαστεί πακέτο με όλα τα γεύματα, αναβάθμιση δωματίου και late check out σε προνομιακή τιμή, ενώ αντίστοιχα πακέτα δρομολογούνται για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Ομίλου, ο οποίος σήμερα απαριθμεί 11 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Ερέτρια, Κόρινθο, Χαλκίδα και Κέρκυρα, το business plan που έχει καταρτιστεί έχει θέσει ως στόχο το άνοιγμα επιπλέον 9 ξενοδοχείων μέσα στο 2023 σε Αθήνα, Χανιά, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ