Viva Roma λένε οι Έλληνες τουρίστες

Viva Roma λένε οι Έλληνες τουρίστες

Η Ρώμη είναι ο Νο1 προορισμός στο εξωτερικό των Ελλήνων για το καλοκαίρι 2014.

Η αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, το υψηλό κόστος διακοπών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την ανάγκη να επισκεφτεί κανείς έναν διαφορετικό, αλλά όχι πολύ μακρινό από τα πάτρια εδάφη , προορισμό, είναι ίσως μερικοί από τους λόγους που συνέβαλλαν στο να επιλέξουν αρκετοί Έλληνες τη Ρώμη για τις τους καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε η ελληνική πλατφόρμα της trivago με τα δεδομένα να καλύπτουν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου. Βάσει των στοιχείων οι Έλληνες φέτος κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,14 μέρες -ποσοστό μικρότερο από το μέσο όρο των 8,92 ημερών.

Τα βασικά ερωτήματα στα οποία κλήθηκε να δώσει απαντήσεις η γνωστή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών ήταν τα εξής: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες σε Ελλάδα και εξωτερικό; Πόσες μέρες θα παραθερίσουν και ποια εθνικότητα είναι εκείνη που «κλείνει» νωρίτερα τις καλοκαιρινές διακοπές;

Ως προς τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς φιγουράρουν ονόματα πόλεων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ από τα νησιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Μήλος και η Σκόπελος. Και αν σας κάνει εντύπωση που η Αθήνα συγκαταλέγεται στη λίστα, αυτό συμβαίνει επειδή αποτελεί την πρώτη στάση των Ελλήνων ταξιδιωτών πριν καταλήξουν σε κάποιο ελληνικό νησί. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κυμαίνεται στα 81 ευρώ.

Η Σκιάθος επίσης συνιστά αγαπημένο τουριστικό προορισμό καθώς προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές, 70 ευρώ κατά μέσο όρο, και το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης μπορεί να καλυφθεί και οδικώς. Στην έρευνα σημειώνεται πως οι Έλληνες δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη προτίμηση προς έναν ελληνικό προορισμό. Αρκετοί εξ’ αυτών επιλέγουν προορισμό την τελευταία στιγμή ανάλογα με την πληρότητα και τη διαθεσιμότητα δωματίων. Όσο να πει κανείς υπάρχει η πολυτέλεια επιλογής, αφού η Ελλάδα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό νησιών, κάθε ένα από τα οποία ξεχωρίζει για το φυσικό του κάλλος και τις μοναδικές παραλίες του.

Όταν όμως πρόκειται για ταξίδι εκτός συνόρων εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Si…δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός ανακηρύχτηκε η Ιταλία και συγκεκριμένα η Ρώμη με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 115 €. Δεν είναι τυχαίο που οι άρχοντες των ζυμαρικών και του cappuccino αποκαλούν τη χώρα τους Bel paese. (όμορφη χώρα) και ειδικά η Ρώμη προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητα και είναι μια πόλη που μπορεί κανείς να την γνωρίσει περπατώντας την. Ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη με 109 €, η Βαρκελώνη με 133 €, το Λονδίνο με 209 € και το Παρίσι με 164 €.

Τέλος οι Έλληνες φέτος κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,14 μέρες, όταν ο μέσος όρος όλων των εθνικοτήτων ανέρχεται σε 8,92 ημέρες. Οι εθνικότητες που θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι (κατά μέσο όρο 10, 76 ημέρες) και οι Ολλανδοί (9, 61 ημέρες).

Επίσης, οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κλείσουν κάποιο κατάλυμα μόλις 69 ημέρες πριν την αναχώρηση τους τη στιγμή που Γερμανοί και Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν την ημέρα των διακοπών τους και αποφασίζουν να κλείσουν ξενοδοχείο 100 ημέρες πριν τις διακοπές τους.

Γιατί άραγε μας φωνάζουν ότι είμαστε «λαός της τελευταίας στιγμής;»

Διαβάστε ακόμη: 

Γερμανοί για Ελλάδα: «H μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού»

Αυτά είναι τα τοπία που «κόβουν» την ανάσα