Μπιλ Γκέιτς: Τεχνολογίες όπως το ChatGPT είναι σημαντικές όσο οι υπολογιστές και το διαδίκτυο

Μπιλ Γκέιτς: Τεχνολογίες όπως το ChatGPT είναι σημαντικές όσο οι υπολογιστές και το διαδίκτυο
Bill Gates
Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να είναι το πιο καυτό θέμα του 2023, είπε ο Μπιλ Γκέιτς μιλώντας για το εργαλείο ChatGPT.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, γνωρίζει ένα-δύο πράγματα για τις θεμελιώδεις αλλαγές, έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο στο να δημιουργηθούν οι προσωπικοί υπολογιστές. Σήμερα, πιστεύει, ότι μια εξίσου σημαντική εξέλιξη ξεκινά με το ChatGPT και παρόμοια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να είναι το πιο καυτό θέμα του 2023. Και ξέρετε τι; Αυτό είναι αποδεκτό. Είναι κάτι εξίσου σημαντικό με τον υπολογιστή, όσο και το διαδίκτυο», είπε πρόσφατα ο Γκέιτς στο Forbes, προσθέτοντας ότι τώρα ξοδεύει περίπου το 10% του χρόνου του μιλώντας με τις ομάδες της Microsoft για τους οδικούς χάρτες προϊόντων τους, παρά το γεγονός ότι έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό και και έχει επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ChatGPT, φυσικά, είναι το chatbot τεχνητής νοημοσύνης που κάνει πάταγο με την ικανότητά του να απαντά σε πληκτρολογημένες ερωτήσεις με απαντήσεις που μοιάζουν με αυτές που θα έδινε ένας άνθρωπος. Το ChatGPT, που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, προσελκύει πλέον περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, σύμφωνα με ένα ερευνητικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την UBS. Έφτασε εύκολα τα 100 εκατομμύρια γρηγορότερα από το TikTok ή το Instagram, σημείωσαν οι αναλυτές της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «σε 20 χρόνια μετά τον χώρο του διαδικτύου, δεν μπορούμε να θυμηθούμε μια ταχύτερη ανάπτυξη σε μια εφαρμογή διαδικτύου για καταναλωτές».

Η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει περισσότερα δισεκατομμύρια στον κατασκευαστή του ChatGPT, OpenAI, προσθέτοντας στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια που επένδυσε το 2019. Το OpenAI κατασκευάζει επίσης το DALL-E 2, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακές εικόνες από μηνύματα κειμένου που εισάγουν οι χρήστες.

Η επιτυχία του ChatGPT έρχεται παρά το γεγονός ότι συχνά δίνει λάθος απαντήσεις και είναι συχνά δύσκολο να φορτώσει στους χρήστες. Αλλά όπως είπε ο Elad Gil, πρώην εργαζόμενος στην Google και άγγελος επενδυτής, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast του Logan Bartlett Show, «αν ένα προϊόν είναι χαλασμένο όλη την ώρα, αλλά όλοι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν, υπάρχει ξεκάθαρα ταίριασμα προϊόντος-αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τώρα, η εταιρεία που συνίδρυσε ο Γκέιτς πριν από σχεδόν 50 χρόνια σχεδιάζει να ενσωματώσει την «παραγωγική A.I» τεχνολογία της OpenAI σε μια ποικιλία προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής αναζήτησης Bing.

Αυτό με τη σειρά του άναψε… φωτιά στην Google, με πολλούς να αναρωτιούνται εάν η κυριαρχία της αναζήτησης θα μπορούσε να ανατραπεί. Η μητρική εταιρεία Alphabet κάλεσε τους συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πρόκλησης, ανέφεραν οι New York Times τον περασμένο μήνα.

Ο Γκέιτς στάθηκε επίσης στο ChatGPT τον περασμένο μήνα σε μια συνεδρία “Ask Me Anything” στο Reddit. Ρωτήθηκε για τις απόψεις του για το A.I. chatbot και απάντησε ότι, «δίνει μια γεύση του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Είμαι εντυπωσιασμένος με όλη αυτή την προσέγγιση και το ποσοστό καινοτομίας».

Επιπλέον, ρωτήθηκε εάν υπάρχουν τεχνολογικές αλλαγές «μαμούθ» που βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα, απαντώντας ότι: «η τεχνητή νοημοσύνη είναι η μεγάλη… Η τεχνητή νοημοσύνη είναι αρκετά επαναστατική».

Κεντρική φωτογραφία: GETTY IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Το ChatGPT της OpenAI πήρε…πτυχίο Νομικής

Πηγή: fortune.com