ΟΦΕΤ: Υπευθυνότητα, ίσες ευκαιρίες & όραμα, οι πυλώνες για το εργασιακό Μέλλον

ΟΦΕΤ: Υπευθυνότητα, ίσες ευκαιρίες & όραμα, οι πυλώνες για το εργασιακό Μέλλον
Στον ΟΦΕΤ υπηρετούμε με αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, καθώς και το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης!

Από την Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιό MSc, πρόεδρο και CEO του ΟΦΕΤ, Επίτιμη Δρα. Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, πρόεδρο του United Nations Global Compact Network Hellas και Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του ΣΕΒ.

Βιώνοντας μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, αλλαγές και αβεβαιότητα, η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η διαρκής εκπαίδευση, αποτελούν τα βασικά οχυρά μας.

Η επόμενη ημέρα μετά από μία σοβαρή κρίση, δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε. Δημιουργούμε προϊόντα με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Και είναι ακριβώς αυτή η αξία, που αποτελεί το αναγκαίο «καύσιμο» για την ανάπτυξη, γνωρίζοντας ότι το εργασιακό μοντέλο έχει αλλάξει άρδην.

Στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη – ΟΦΕΤ υπηρετούμε με αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο στη μετα-COVID εποχή, καθώς και το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης, της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της πράσινης οικονομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαρκούς ενίσχυσης της έρευνας και της νέας γενιάς.

Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι σύγχρονοι νομάδες και η εξ αποστάσεως εργασία, η αυτοματοποίηση σε όλα τα στάδια παραγωγής και λειτουργίας μιας εταιρείας, η ανάγκη για ανάπτυξη των up-skiling & re-skilling, η δημιουργία νέων δεδομένων για πραγματικά ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και αμοιβών στις γυναίκες, αλλά και η εργασία μέσα από το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελούν καθημερινότητα, την οποία οφείλουμε να αφουγκραστούμε πολύ προσεκτικά.

Στην οπτική της βιώσιμης ανάπτυξης έχει επέλθει μια μεταστροφή. Είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ για τις ελληνικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε νέες οικονομικές προκλήσεις, περιβαλλοντικές και ενεργειακές μεταβάσεις και κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Πλέον η βιωσιμότητα αποτελεί όχι μόνο αναγκαιότητα για πρόοδο με μακροχρόνια οφέλη για τις επιχειρήσεις αλλά και μια ευκαιρία για δημιουργικότητα, ανάπτυξη, καθώς και αλλαγή κουλτούρας, η οποία θα μας επιτρέψει να δούμε μακρύτερα και πιο αντικειμενικά τους στόχους μας».

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη -με τις βιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών Uniherbo- έχει λάβει ηγετική θέση στην έμπρακτη προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες τόσο στην κατεύθυνση της ορθολογικής παραγωγής όσο και της εφοδιαστικής αλυσίδας στο πεδίο της Προϊοντικής Υπευθυνότητας, ενώ παράλληλα διενεργείται εκτεταμένη ανακύκλωση απορριμμάτων και αποβλήτων της παραγωγής.

Ο πράσινος μετασχηματισμός, ταυτόχρονα με τον ψηφιακό, αποτελούν βασικούς άξονες για την ανάπτυξη των UNI-PHARMA & InterMed.

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρόσθετα την ανάγκη να ακούσουμε πολύ προσεκτικά τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι ενδιαφέρον να μας πουν. Το χρέος της δικής μας γενιάς, είναι να τους εμπνεύσουμε, να τους ενδυναμώσουμε και να τους κατευθύνουμε. Αυτό ακριβώς έπραξα μέσα από τον τιμητικό μου ρόλο ως «Inspirational Mentor» – ως μία από τις 55 προσωπικότητες της Ελλάδας- θεσμός που δημιούργησε το Achievement Junior Greece, με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών όλης της χώρας.

Εξήγησα στους μαθητές της Β’ Λυκείου του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα έλθει από την καθετοποιημένη παραγωγή, την αξιοποίηση του πλούσιου υπεδάφους, την καλλιέργεια φυτών, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη οικονομία. Αξίζει να λειτουργήσουν και πάλι βιομηχανικές μονάδες στη χώρα μας, να αποκτήσουμε επάρκεια και αυτάρκεια παραγωγής, να δημιουργηθούν έξυπνες startups, να δούμε τους νέους να παραμένουν στον τόπο τους, να τον αναδείξουν και να αναδειχθούν σε άξιους επιχειρηματίες». Ίσως τελικά το νέο εργασιακό μοντέλο σε παγκόσμια κλίμακα έχει ανάγκη από περισσότερα ταλέντα, μεγαλύτερα όνειρα και υιοθέτηση του τρίπτυχου «Ισότητα, Διαφορετικότητα, Συμπερίληψη».

Να σημειώσουμε ότι οι βιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αποτελούν επίσης, υπερήφανα μέλη του UN Global Compact, ενώ έχουν χαρακτηριστεί και ως The Top Most Sustainable Companies.

**Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune Greece που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με όλα τα σημεία πώλησης ΕΔΩ.

***Φωτογραφίες: Προσψπικό αρχείο