Δρακόντια μέτρα μετά το χτύπημα στην Ιερουσαλήμ

Δρακόντια μέτρα μετά το χτύπημα στην Ιερουσαλήμ

Αμερικανικής υπηκοότητας τα θέματα.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στις συναγωγές και άλλες σημαντικές τοποθεσίες μετά την επίθεση εναντίον μιας συναγωγής στη Δυτική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι σε στενή επικοινωνία με το (…) Ισραήλ», είπε ο ντε Μπλάζιο.

«Έχουμε αυξήσει την αστυνομική παρουσία στις συναγωγές (…) και ζητούμε από τους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα», πρόσθεσε.

Τρία από τα τέσσερα θύματα της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα σε συναγωγή της Δυτικής Ιερουσαλήμ είχαν εκτός της ισραηλινής και την αμερικανική υπηκοότητα, δήλωσε από το Λονδίνο η εκπρόσωπος του State Department επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της ισραηλινής αστυνομίας.

«Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ιερουσαλήμ», είπε η Τζένιφερ Ψάκι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας ότι και τα τέσσερα θύματα είχαν διπλή υπηκοότητα.

Νωρίτερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι το τέταρτο θύμα είχε και βρετανική υπηκοότητα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα «καταδικάζει έντονα την τρομοκρατική επίθεση»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διέπραξαν δύο Παλαιστίνιοι σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο Ισραηλινοί, ενώ κάλεσε τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιζητήσουν την ειρήνη.

«Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον πιστών σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες εναντίον αθώων πολιτών», πρόσθεσε.

«Αυτή την ευαίσθητη περίοδο στην Ιερουσαλήμ είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες αλλά και τους απλούς πολίτες να συνεργαστούν από κοινού για να αποκλιμακωθεί η ένταση, να απορρίψουν τη βία και να αναζητήσουν τον δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Χάρπερ καταδικάζει την επίθεση στη συναγωγή

Τη σημερινή αιματηρή επίθεση σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ καταδίκασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, σημειώνοντας ότι: «Ο Καναδάς καταδικάζει την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πάνε στο λαό του Ισραήλ».

Και οι τέσσερις νεκροί της επίθεσης είχαν διπλή υπηκοότητα — τρεις ήταν επίσης Αμερικανοί υπήκοοι κι ο τέταρτος Βρετανός. Όπως αναφέρουν καναδικά μέσα ενημέρωσης, ένας γιατρός με διπλή ισραηλινή και καναδική υπηκοότητα βρίσκεται ανάμεσα στους 8 τραυματίες, αλλά το όνομά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.