Barclays: Ανεβάζει τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, μετά την ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο
- 16/05/2025, 11:16
- SHARE

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την πορεία της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής οικονομίας μετά από την ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας προχώρησε η Barclays.
Σε σχετικό report, ο τραπεζικός οίκος αναφέρει ότι πλέον δεν αναμένει πως η οικονομία των ΗΠΑ να αναπτυχθεί κατά 0,5% φέτος και 1,6% το επόμενο έτος, από τις προηγούμενες προβλέψεις για -0,3% και 1,5% αντίστοιχα, μετά από τη συμφωνία που ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ και η Κίνα
Για την Ευρωζώνη, η Barclays εκτιμά πλέον πως η οικονομία θα μείνει στάσιμη για το σύνολο του τρέχοντος έτους έναντι πρόβλεψης για ύφεση 0,2%.
Η Barclays σημείωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει τεχνική ύφεση στην Ευρωζώνη το δεύτερο εξάμηνο του 2025, αλλά με συρρίκνωση της ανάπτυξης μικρότερη από ό,τι είχε προβλέψει προηγουμένως.
«Συνολικά, παραμένουμε απαισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει πολύ υψηλή και οι διαπραγματεύσεις για τους αμοιβαίους δασμούς μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ παραμένουν σε τεχνικό επίπεδο και δεν υπάρχουν ενδείξεις προόδου», ανέφερε η Barclays.