Ομόφωνα ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμού

Ομόφωνα ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμού
Δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο γυναικών και του βιασμού σε τετελεσμένη μορφή κατά ακόμα μιας γυναίκας, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα τον ηθοποιό για δύο κακουργηματικές απόπειρες βιασμού, παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα.

Σε ομόφωνη απόφαση για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη και για τις δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο ηθοποιός τέλεσε την πρώτη απόπειρα το 2010, στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη», και τη δεύτερη το 2014, μέσα στο όχημά του, σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ανδρέα Καραφλού, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή του Φιλιππίδη για αμφότερες τις πράξεις, επικαλούμενος αντιφάσεις στις καταθέσεις των γυναικών και αδυναμία στοιχειοθέτησης των κατηγοριών, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κομβική εξέλιξη σε μία από τις πλέον πολυσυζητημένες ποινικές υποθέσεις του ελληνικού καλλιτεχνικού κόσμου, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να αντιμετωπίζει πλέον τις συνέπειες για δύο βαριές κατηγορίες που αποδίδονται στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: