Τι θα το κάνει τόσο ρευστό η Apple;

Τι θα το κάνει τόσο ρευστό η Apple;
Photo:

Η εταιρεία έχει 178 δισεκατομμύρια δολάρια για να τα ξοδέψει όπου θέλει!

Η Apple διαθέτει 178 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό. Προφανώς και δεν είναι όλο αυτό το ποσό «ρευστό» μιλώντας τεχνικά, εφόσον περιλαμβάνει και εμπορεύσιμα χρεόγραφα• μπορεί όμως πολύ γρήγορα να μεταβληθεί σε ρευστό.

Τι θα κάνει, λοιπόν, η Apple με όλα αυτά τα λεφτά; Το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει να τα ξοδεύει στην έρευνα & ανάπτυξη, στην επαναγορά μετοχών, στα μερίσματα, και ίσως και σε μερικές μικρές εξαγορές.

Με άλλα λόγια, σε κινήσεις ρουτίνας.

Τι μπορεί όμως να κάνει η Apple με τα λεφτά αυτά αν θελήσει να κινηθεί πιο δυναμικά; Ιδού μια χιουμοριστική λίστα των εταιρειών που θα μπορούσε να αγοράσει η Apple και να της μείνουν και κάτι …ψιλά!

Disney: Η Apple και η Disney συνεργάζονται εδώ και χρόνια. Γιατί να μην επισημοποιήσουν τη σχέση τους; Η τρέχουσα αγοραία αξία της Disney είναι 160 δισεκατομμύρια δολάρια, και μια συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple στον πόλεμο του ψηφιακού περιεχομένου. Α, και το iPhone θα μπορούσε να γίνει το επίσημο smartphone των Avengers της Marvel!

• Amazon και Netflix: Η Apple θα μπορούσε να μονοπωλήσει την αγορά streaming video αγοράζοντας τόσο την Amazon όσο και τη Netflix. Η τιμή της Amazon είναι 142,7 δισεκατομμύρια δολάρια και η Netflix τιμολογείται στα 27,1 δισεκατομμύρια δολάρια «μόνο». Και ίσως η Apple διαχωρίσει από την υπόλοιπη εταιρεία όλη τη ζημιογόνα ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon.

• IBM: H τιμή της IBM αγγίζει τα 152 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η εταιρεία πουλάει iPad σε εταιρικούς πελάτες. Γιατί χρειάζεται μεσάζοντες η Apple; Αφήστε που ένας γάμος μεταξύ του Watson της IBM και της Siri της Apple θα ήταν τόσο τρυφερός!

• Uber και Tesla: Οι φήμες για τη δημιουργία ενός iCar ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι. Η αγοραία αξία της Tesla είναι 25 δισεκατομμύρια δολάρια και η Uber πρόσφατα ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γιατί λοιπόν η Apple να μην αγοράσει την Tesla και την Uber; Θα μπορούσε να δώσει σε όλους τους οδηγούς της Uber από ένα όχημα Model S!

Εναλλακτικά, ο Τιμ Κουκ θα μπορούσε να ξεφορτωθεί το ρευστό αγοράζοντας τη Visa ή τη MasterCard για να βοηθήσει την υπηρεσία Apple Pay.

Ή εάν χρειάζεται περισσότερες εταιρείες για την παραγωγή της φορετής συσκευής καρπού, οι τέσσερις πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ρολογιών LVMH, Swatch, Fossil και Movado είναι όλες διαθέσιμοι.

Δυστυχώς, η Apple δεν μπορεί να αναβαθμίσει την παρουσία της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγοράζοντας τη Facebook, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 213 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θα μπορούσε όμως να αγοράσει την Twitter, τη LinkedIn, τη Snapchat και την Pinterest. Όλες μαζί θα κόστιζαν στην Apple περίπου 66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κι αν τίποτα δεν φαίνεται αρκετά ελκυστικό, η Apple θα μπορούσε με τα λεφτά της να προσφέρει 556 δολάρια σε καθέναν από τους 320 εκατομμύρια Αμερικανούς, όπως ανέφερε αστειευόμενος σε μια έκθεσή του ο Χάουαρντ Σίλβερμπλατ της Standard & Poor’s.

Ή θα προσθέταμε εμείς να αγοράσει το μισό ελληνικό χρέος….

Διαβάστε ακόμη:

Apple και Samsung μαζί στο «photo finish»!