People for Business στο11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, όχι όμως την ευθύνη της απόφασης

People for Business στο11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα, όχι όμως την ευθύνη της απόφασης
Στελέχη της People for Business ανέδειξαν τον ρόλο της ηγεσίας, του ταλέντου και της ανθρώπινης κρίσης στη νέα εποχή της AI, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum XI

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει ραγδαία τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών, χωρίς όμως να υποκαθιστά την ανθρώπινη κρίση. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της People for Business, μέλος του Ομίλου WeR, που συμμετείχε ενεργά ως Υποστηρικτής στο Delphi Economic Forum XI.

Μέσα από τη συμμετοχή  σε θεματικά panels και συζητήσεις, τα στελέχη της People for Business ανέδειξαν την πιο σημαντική μετατόπιση για το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον: Από την πληροφορία στην ικανότητα λήψης αποφάσεων και από τα εργαλεία στους ανθρώπους.

Το νέο τοπίο στο ταλέντο

Η Αντιγόνη Ξιώνη, CEO της People for Business, συμμετείχε στο panel “Competing for Talent in the New Economy”, υπογραμμίζοντας τη ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί προσελκύουν και διατηρούν ταλέντο.

«Το employer brand δεν είναι οι καμπάνιες μας. Είναι η καθημερινή εμπειρία των ανθρώπων μας», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι οι υποψήφιοι είναι πλέον πιο ενημερωμένοι και αξιολογούν την αυθεντικότητα των οργανισμών σε πραγματικό χρόνο.»

Παράλληλα, τόνισε ότι «το AI μετασχηματίζει το HR, όχι μόνο μέσω της ταχύτητας, αλλά κυρίως μέσω της δυνατότητας ανακατανομής χρόνου προς δραστηριότητες υψηλότερης αξίας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

AI και ηγεσία: η νέα πρόκληση

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Managing Partner της N2Growth Greece και CEO του Ομίλου της WeR,, συμμετείχε στις συζητήσεις “The Last Recruiter: Are Algorithms Taking Over Hiring?” και “The necessary European reforms & the role of the Greek private sector in development”, εστιάζοντας στην επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στη λήψη αποφάσεων.

«Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι δεν έχουμε απλώς καλά βιογραφικά. Είναι ότι έχουμε εξαιρετικά βιογραφικά γιατί με τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα, σχεδόν όλοι μπορούν να παρουσιάσουν ένα πολύ ισχυρό προφίλ»  σημείωσε, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση γίνεται πιο σύνθετη και απαιτητική.

Όπως υπογράμμισε «η πρόκληση δεν είναι η πρόσβαση στην πληροφορία, αλλά η ικανότητα αξιολόγησής της. Γιατί στο τέλος της ημέρας, η τεχνολογία δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της απόφασης. Γιατί, όσο εξελιγμένη κι αν είναι, η τεχνολογία δεν βιώνει συναισθήματα, αλλά τα μιμείται.»

Από τη στρατηγική στην υλοποίηση

Η συζήτηση για την ταχύτητα και την προσαρμογή επεκτάθηκε και σε επίπεδο ευρύτερης στρατηγικής.  Στο Fortune Greece CEO Initiative Masterclass, με τίτλο “Geopolitics, Energy & Defence Innovation: From ReArm to ReThink”, η Βάσω Καβαλλιεράτου, Engagement Partner της N2Growth Greece, ανέδειξε τη μετατόπιση της άμυνας από έναν απομονωμένο τομέα σε σημείο σύγκλισης τεχνολογίας, ενέργειας και οικονομικής στρατηγικής.

 

«Σε αυτό το περιβάλλον, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν βρίσκεται μόνο στο ύψος των επενδύσεων, αλλά κυρίως στην ταχύτητα υιοθέτησης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών, καθώς και στην ικανότητα σύνδεσης διαφορετικών οικοσυστημάτων, από startups έως μεγάλους οργανισμούς.» τόνισε την τοποθέτησή της.

Η ίδια λογική — της μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη — αναδείχθηκε και στο Fortune Greece Network x EENE Members Meeting, με θέμα “Entrepreneurship, Growth & Sustainability: New models or real success stories?”, με τη συμμετοχή των Νίκου Βασίλου και Πάνου Μπαλτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: