Το «μπαμ» του καλοκαιριού στο NBA: Στους Μαϊάμι Χιτ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
- 23/06/2026, 08:45
- SHARE
Ένα από τα πιο ηχηρά trades στην ιστορία του NBA είναι πλέον πραγματικότητα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχωρεί από τους Μιλγουόκι Μπακς έπειτα από 13 χρόνια και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο της καριέρας του στους Μαϊάμι Χιτ.
Η σχέση που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 ολοκληρώθηκε με τρόπο που λίγοι θα περίμεναν πριν από μερικά χρόνια. Οι Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισαν να παραχωρήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μαϊάμι Χιτ, βάζοντας τέλος σε μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες παίκτη και ομάδας στη σύγχρονη ιστορία του NBA.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ επιλέχθηκε στο Νο15 του Draft του 2013 από τα «Ελάφια» και εξελίχθηκε από ένα άγνωστο ταλέντο σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές του παγκόσμιου αθλητισμού.
Η κορυφαία στιγμή της κοινής τους πορείας ήρθε το 2021, όταν οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, χαρίζοντας στον οργανισμό τον πρώτο τίτλο του μετά από μισό αιώνα.
Το μεγάλο πακέτο ανταλλαγμάτων
Για να αποκτήσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Χιτ προσέφεραν ένα ιδιαίτερα ισχυρό πακέτο ανταλλαγμάτων.
Στο Μιλγουόκι μετακινούνται:
- Τάιλερ Χίρο
- Κασπάρας Γιακουτσόνις
- Χάιμε Χάκες
- Κελέλ Γουέρ
- Επιλογές πρώτου γύρου στα Draft του 2026, 2031 και 2033
- Επιλογή δεύτερου γύρου στο Draft του 2033
Στο Μαϊάμι, πέρα από τον Αντετοκούνμπο, μετακομίζει και ο Μπόμπι Πόρτις, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ρόστερ των Χιτ.
Η κληρονομιά που αφήνει στο Μιλγουόκι
Ο Γιάννης δεν αφήνει πίσω του μόνο αριθμούς, αλλά μια ολόκληρη εποχή. Από το 2013 έως το 2026 μετατράπηκε στο πρόσωπο του οργανισμού, κατακτώντας ατομικές και ομαδικές διακρίσεις που τον καθιέρωσαν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του.
Σε 895 αγώνες κανονικής περιόδου στο NBA κατέγραψε κατά μέσο όρο:
- 24,1 πόντους
- 9,9 ριμπάουντ
- 5 ασίστ
- 1 κλέψιμο
- 1 μπλοκ
Οι επιδόσεις αυτές αποτυπώνουν μόνο ένα μέρος της επιρροής του στον οργανισμό που τον εμπιστεύθηκε πριν από 13 χρόνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιβιντ Μπέκαμ αντάλλαξαν φανέλες – Η συνάντηση δύο παγκόσμιων αθλητικών icons
- Μιχάλης Τυρίμος (Capacitor Partners): Ελλάδα και Κύπρος χτίζουν κοινό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης
- Τουρισμός: Άλμα 37% στα έσοδα και 27% στις αφίξεις – Νέο ρεκόρ προ των πυλών
- Καύσιμα: Τι οδηγεί την αποκλιμάκωση των τιμών στην Ελλάδα – Σε χαμηλά τριμήνου το ντίζελ