Περίπου 85.000 ονόματα στη «λίστα Νικολούδη»

Περίπου 85.000 ονόματα στη «λίστα Νικολούδη»

Τα άτομα της λίστας είχαν στείλει εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ στο εξωτερικό. 

Στη Βουλή διαβιβάστηκε έγγραφο που αφορά στη «λίστα Νικολούδη». Σε αυτό επισημαίνεται πως η λίστα δεν αποτελεί πλέον αρμοδιότητα του Υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια Αρχή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η λίστα συνιστά επί της ουσίας ένα κατάλογο 85.000 περίπου προσώπων, τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν.

Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26.1.2015. Ο κ. Νικολούδης στο έγγραφο επισημαίνει ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη και παράλληλα τονίζει ότι η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή.