Πώς βλέπουν τα Social Media τα τελευταία Eurogroup

Πώς βλέπουν τα Social Media τα τελευταία Eurogroup

Ο κόσμος του ελληνικού διαδικτύου κινείται στον αστερισμό του «κρισιμότερου Eurogroup».

Φαίνεται ότι οι συζητήσεις με επίκεντρο το «κρισιμότερο Eurogroup», όπως χαρακτηρίζεται κάθε φορά το πιο πρόσφατο Eurogroup, δεν σταματούν ποτέ. Φυσικά, οι αναφορές εκτινάσσονται τις ημέρες που διεξάγονται οι συναντήσεις, αλλά, σε γενικές γραμμές, η λέξη ‘Eurogroup’ δεν φαίνεται να λείπει σχεδόν ποτέ από τις online αναφορές και τα δημοσιεύματα.

Αυτή τη φορά στις συνηθισμένες συζητήσεις ήρθαν να προστεθούν και οι συζητήσεις σχετικά με το εάν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είπε ή δεν είπε ότι έχει ηχογραφήσει τους ομοτίμους του σε πρόσφατη συνάντησή τους. Έτσι, το χρονικό διάστημα 9-22/5 (μεσημέρι), το Monitor κατέγραψε σχεδόν 55.500 αναφορές με τις περισσότερες (19.000) να σημειώνονται στις 11/5.

Σχεδόν ισομοιρασμένος ο αριθμός των αναφορών μεταξύ blogs, news sites, facebook και twitter, με τα blogs να προηγούνται ελάχιστα (29%) του twitter (28%), τρίτα τα ειδησεογραφικά sites (25%) και τελευταίο το facebook (17%).

Αυτές είναι ορισμένες από τις λέξεις, που εμφανίστηκαν περισσότερες φορές με τον όρο αναζήτησης ‘Eurogroup’.

 

Flashback στο Eurogroup

Και για να δούμε λίγο τα μεγέθη στις συζητήσεις των «κρίσιμων Eurogroup»  από την αρχή του έτους, βλέπουμε ότι οι περισσότερες αναφορές έχουν γίνει τον Φεβρουάριο, οταν ξεπέρασαν τις 322.000. Ακολουθεί ο Μάρτιος, με 135.000 ενώ μέχρι στιγμής ο Μάιος, αν και δεν έχει τελειώσει, μετρά ήδη 79.000 αναφορές.

Πηγή: Monitor