Μοσκοβισί: Η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει τις πλάτες της στους Έλληνες

Μοσκοβισί: Η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει τις πλάτες της στους Έλληνες

Ο Γάλλος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις τονίζει πως μια θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά.

«Η ελληνική πλευρά προσέρχεται πλέον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις», τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε σχετικά με το τραπεζικό σύστημα πως μετά την επίτευξη συμφωνίας τα πράγματα θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι έως τώρα διαβουλεύσεις έχουν αποδώσει καρπούς και εκτίμησε ότι η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά. Απέρριψε μάλιστα τις αιτιάσεις ότι οι συζητήσεις του τελευταίου πενταμήνου δεν έχουν αποδώσει τίποτε.

Σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πως το θέμα θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή καθώς προέχει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, συνέχισε, το ζήτημα δεν απασχολεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, όσον αφορά το δημοψήφισμα, ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε ότι οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες. «Ένα grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ