«12345» τέλος: Γιατί η Βρετανία απαγορεύει τα εύκολα passwords

«12345» τέλος: Γιατί η Βρετανία απαγορεύει τα εύκολα passwords
Photo: pixabay.com
Το Ηνωμένο Βασίλειο θωρακίζεται απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις.

Η Βρετανία πρωτοπορεί, καθώς γίνεται η πρώτη χώρα που απαγορεύει τη χρήση συνηθισμένων και εύκολα προβλέψιμων κωδικών πρόσβασης, όπως “admin” ή “12345“, στο πλαίσιο μιας νέας νομοθεσίας για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.

Από σήμερα, εάν κάποιος χρήστης επιλέξει έναν απλό κωδικό πρόσβασης κατά τη δημιουργία νέου λογαριασμού, θα του ζητείται να τον αλλάξει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NordPass, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι κωδικοί πρόσβασης στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι ήταν το “123456” και το “password”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η κίνηση καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη χώρα που εισάγει τέτοιου είδους ρύθμιση. Ο νόμος αυτός αποτελεί μέρος του νέου καθεστώτος ασφάλειας των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Βάσει αυτού του νόμου, οι κατασκευαστές όλων των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο – από κινητά τηλέφωνα μέχρι ψυγεία υψηλής τεχνολογίας – θα πρέπει να εφαρμόζουν ελάχιστα πρότυπα ασφαλείας.

Επιπλέον, θα πρέπει να δημοσιεύουν στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να μπορούν να αναφέρονται και να επιλύονται προβλήματα, καθώς και να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τον ελάχιστο χρόνο που μπορούν να περιμένουν να λάβουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: