Στο στόχαστρο της Βιέννης το ChatGPT λόγω… γενεθλίων

Στο στόχαστρο της Βιέννης το ChatGPT λόγω… γενεθλίων
A laptop screen is seen with the OpenAI ChatGPT website active in this photo illustration on 02 August, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Φέρεται να μην διόρθωσε λανθασμένες πληροφορίες που παρείχε το Gen AI chatbot.

Η υποστηριζόμενη από τη Microsoft OpenAI βρέθηκε τη Δευτέρα στο στόχαστρο καταγγελίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από την ομάδα υπεράσπισης NOYB, επειδή φέρεται να μην διόρθωσε λανθασμένες πληροφορίες που παρείχε το Gen AI chatbot ChatGPT, οι οποίες ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η NOYB δήλωσε ότι ο καταγγέλλων στην υπόθεσή της, ο οποίος είναι επίσης δημόσιο πρόσωπο, ρώτησε το ChatGPT για τα γενέθλιά του και του δόθηκαν επανειλημμένα λανθασμένες πληροφορίες, αντί το chatbot να λέει στους χρήστες ότι δεν έχει τα απαραίτητα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα δήλωσε ότι η OpenAI αρνήθηκε το αίτημα του καταγγέλλοντος να διορθώσει ή να διαγράψει τα δεδομένα, λέγοντας ότι δεν ήταν δυνατή η διόρθωση των δεδομένων και ότι επίσης δεν γνωστοποίησε καμία πληροφορία σχετικά με τα δεδομένα που επεξεργάστηκε, τις πηγές ή τους αποδέκτες τους.

Η NOYB δήλωσε ότι κατέθεσε καταγγελία στην αυστριακή αρχή προστασίας δεδομένων ζητώντας της να διερευνήσει την επεξεργασία δεδομένων από την OpenAI και τα μέτρα που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζονται τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: