25η Μαρτίου – Παρελάσεις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μετρό και τραμ – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

25η Μαρτίου – Παρελάσεις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μετρό και τραμ – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Μαθητές παρελαύνουν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ενώπιον του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου , Αθήνα Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014. Ολοκληρώθηκε η επετειακή μαθητική παρέλαση για το έπος του 1940. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο πλαίσιο του εορτασμό του εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 10:00 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Συγκεκριμένα η τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου.

Αναλυτικά τι έχει ανακοινωθεί από την τροχαία για κλειστούς δρόμους

Για σήμερα, Κυριακή 24/3 (μαθητική παρέλαση) έχει ανακοινωθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, καθώς και απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης, από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων στους ακόλουθους δρόμους:

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.
  • Βασιλέως Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφόρος Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθανάσιου Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλατεία Συντάγματος.

Επί της ουσίας, απαγορεύεται στους παραπάνω δρόμους η κυκλοφορία από τις 10:00 το πρωί έως το τέλος των εκδηλώσεων, και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από τις 06:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

Επιπλέον από την Τροχαία επισημαίνεται ότι και την Δευτέρα 25 Μαρτίου, θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής όπου θα υπάρχουν αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους.

Στη σχετική ανακοίνωση η Τροχαία αναφέρει:

«Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

25η Μαρτίου – Παρελάσεις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μετρό και τραμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ σε μετρό και τραμ σήμερα, Κυριακή και τη Δευτέρα (24-25 Μαρτίου) λόγω της διεξαγωγής παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

– Ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛΑΣ θα κλείσει την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

– Τα δρομολόγια του τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη-Σύνταγμα» θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό την Κυριακή 24/3 από τις 10 το πρωί τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης» και τη Δευτέρα 25/03 από την έναρξη λειτουργίας τη στάση «Φιξ» μέχρι το πέρας των παρελάσεων. Στη Γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά» τη Δευτέρα 25/03 τα δρομολόγια θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Σεφ» από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: