Βραβεία Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi στην Ελλάδα

Βραβεία Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi  στην Ελλάδα

Η διαδικασία  διεξάγεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής επιχειρηματικής και οικονομικής δημοσιογραφίας. 

Η Χριστίνα Πουτέτση, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», είναι η νικήτρια το Βραβείου Δημοσιογραφικής Αριστείας της Citi για το 2014. Η απονομή του Αριστείου στην κα Χρ. Πουτέτση καθώς και του Επαίνου για τη διάκριση στο Διαγωνισμό στους κ.κ. Γιώργο Μανέττα/Ημερησία, Χάρη Φλουδόπουλο/capital πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Citi από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Citi Ελλάδος, κο Grant Carson, παρουσία της ελληνικής κριτικής επιτροπής.

Το Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας είναι ένας παγκόσμιος θεσμός της Citi με ιστορία 30 χρόνων που διεξάγεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ποιοτικής επιχειρηματικής και οικονομικής δημοσιογραφίας. Το έπαθλο είναι η παρακολούθηση του Διεθνούς Σεμιναρίου Οικονομικής Δημοσιογραφίας «International Journalists Seminar”, στο Columbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης, με τη χορηγία της Citi, το οποίο διαρκεί δύο εβδομάδες.

Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χρήστο Γκόρτσο/Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκο Τραυλό/Πρύτανη ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Μαριάννα Μόσχου/Πρόεδρο ΕΛΕΠΑΠ και Citi Alumni, κ. Μάρκο Φόρο/Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χανδρής (Ελλάς) Inc., κ. Νίκο Μπακουνάκη/Αναπληρωτή Καθηγητή, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, και κ. Ηλία Σπυρτούνια/ Executive Director του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, βαθμολόγησε τα 8 άρθρα που υποβλήθηκαν στον Διαγωνισμό βάσει των εξής κριτηρίων:

– Πρωτοτυπία στη σκέψη
– Εισαγωγή σε νέες ιδέες και αντιλήψεις
– Ανάλυση και κατανόηση του θέματος
– Χρήση της ερευνητικής μεθόδου με ή χωρίς συνεντεύξεις
– Αντίκτυπος στις συζητήσεις και/ή στη δράση που μπορεί να προκαλέσει το άρθρο

Στη συνέχεια, το διεθνώς αναγνωρισμένο Cοlumbia Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης ανέδειξε τον τελικό νικητή για το Διαγωνισμό στην Ελλάδα μεταξύ των 3 φιναλίστ, κ.κ. Γ. Μανέττα, Χρ. Πουτέτση και Χ. Φλουδόπουλο, εξετάζοντας τη μετάφραση των 3 άρθρων στα αγγλικά, όπως είχαν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες και πραγματοποιώντας μία τηλεφωνική συνέντευξη μαζί τους.

Η φετινή νικήτρια του διαγωνισμού, κα Χριστίνα Πουτέτση στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με άλλους 19 δημοσιογράφους του οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ από 17 χώρες και να συνομιλήσει με εξέχουσες προσωπικότητες των ΗΠΑ από τον τομέα της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της δημοσιογραφίας και της κυβέρνησης. Οι γνώσεις μεταδίδονται μέσα από εντατικά εργαστήρια λογιστικής και οικονομίας σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση με θεσμούς και διαμορφωτές πολιτικών και κανονισμών και εξεχουσών προσωπικοτήτων των ΗΠΑ. Μεταξύ των ομιλητών που έχουν συμμετάσχει σε παλιότερα σεμινάρια είναι ο κάτοχος Νόμπελ καθηγητής του Columbia κ. J. Stiglitz, οι καθηγητές του Columbia κκ. R. Gl. Hubbard, J. Bhagwati, J. Sachs, οι πρώην Πρόεδροι της FED, κκ. W. McDonough καιT. Geithner και o Πρέσβης κ. F. Rohatyn.

Απονέμοντας τα βραβεία ο κ. Grant Carson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Eλλάδος σχολίασε: «Είμαστε ευτυχείς που για τρίτη χρονιά φέτος έχουμε την δυνατότητα να προσφέρουμε το εξαιρετικά ενδιαφέρον Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του Columbia στους Έλληνες δημοσιογράφους. Η Ελλάδα, όπως και κάθε χώρα, έχει ανάγκη από την ποιοτική δημοσιογραφία, και είναι γεγονός ότι οι εμπειρίες που προσφέρει το Σεμινάριο στους συμμετέχοντες συμβάλουν στην καλύτερη αντίληψη των τεκταινομένων στη διεθνή οικονομία, αλλά και στην εγχώρια και κατ’ επέκταση εκτιμώ στη σαφέστερη επεξήγηση τους προς το κοινό.»

Διαβάστε ακόμα:

Θυγατρική στην Τουρκία από τη ΔΕΗ

Εθνική: Στην τελική ευθεία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου