3ο Διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου

3ο Διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου

Από 1-10 Σεπτέμβρη η Αθήνα συναντά το ψηφιακό μέλλον του σινεμά.

Ένα ανατρεπτικό φεστιβάλ. Μια, πραγματικά, δυνατή διοργάνωση με εκατοντάδες δημιουργούς, διακεκριμένους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, νέα μέσα, σύγχρονο κινηματογράφο, σεβασμό στην τέχνη. Η ανταπόκριση του, μεγάλη. Το ενδιαφέρον του, παγκόσμιο.  Το 3ο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου έρχεται να μας μονοπωλήσει και πάλι το ενδιαφέρον.

Οι ταινίες που θα συμμετάσχουν στο φετινό, το 3ο κατά σειρά, διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου της Αθήνας  (AIDFF) ανακοινώθηκαν ήδη.  Οι αιτήσεις που δέχθηκε το AIDFF  ήταν πάνω από 350 ενώ θα προβάλει 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του με πάνω από 60 πρεμιέρες από 35 χώρες.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο διοργανώτρια. Είναι και έντονα παρούσα. Παρά την κρίση, οι ελληνικές ανεξάρτητες παραγωγές είναι πολλές και έχουν ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ. Παραγωγές αξιόλογες που στηρίζουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον ελληνικό κινηματογράφο.

Διαβάστε ακόμη: Στο κατόπι της Ευτυχίας

Το διαφορετικό βλέμμα του κάθε δημιουργού απεικονίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον προσφέροντας έναν ανεξάρτητο κινηματογράφο που, όπως γνωρίζουμε, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για να διαφυλάξεις αλλά και να προβάλεις την τοπική και την περιφερειακή πολιτιστική ταυτότητα και ποικιλομορφία.

Οι ενότητες του AIDFF είναι οι: Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Video Art, Animation, Experimental ενώ ένα μεγάλο νέο είναι η συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φιλανδίας,  που έχει ως αποτέλεσμα το «1ο  Διεθνές Πανόραμα οικολογικών και επιστημονικών ταινιών».

Η ενότητα αυτή επιδιώκει να συνεισφέρει στη διάδοση της επιστήμης μέσω των οπτικοακουστικών και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Οι business των μουσικών φεστιβάλ

Θα έχουμε, ακόμη, την ευκαιρία να απολαύσουμε αφιερώματα σε μεγάλα Φεστιβάλ του Τόκιο, της Φινλανδίας, της Αγγλίας και της Αμερικής, αλλά και δύο μεγάλα αφιερώματα στους σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες Λουκία Ρικάκη και Θανάση Ρεντζή, που πρόκειται να φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν εικαστικές εκθέσεις, φωτογραφικά πανοράματα και μουσικές βραδιές σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Οι πέντε νικητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας θα κερδίσουν μια υποτροφία για το πρωτοποριακό ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα επιμορφωτικών εισηγήσεων δημοσιογραφίας της εταιρείας NMOS που δραστηριοποιείται στους τομείς της Δημοσιογραφίας- Ενημέρωσης- Επικοινωνίας- Διαφήμισης- Προβολής κι Ανάπτυξης Ιδεών.

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες  κάντε κλικ στο:  www.aidff.com