ΑΑΔΕ: «Μπλόκο» σε κύκλωμα συμπληρωμάτων διατροφής – Κατασχέσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ

ααδε
Το νέο κτήριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Πάνω από 34.000 παράνομα συμπληρώματα διατροφής χωρίς γνωστοποίηση στον ΕΟΦ εντόπισαν οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ – Στο μικροσκόπιο φοροδιαφυγή σχεδόν 2 εκατ. ευρώ και μη απόδοση ΦΠΑ.
  • Η ΑΑΔΕ κατέσχεσε 34.202 συσκευασίες συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς την απαιτούμενη γνωστοποίηση στον ΕΟΦ.
  • Η εκτιμώμενη αξία των προϊόντων ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
  • Ο φορολογικός έλεγχος αποκάλυψε απόκρυψη εσόδων 1,9 εκατ. ευρώ και μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 247.500 ευρώ.

Σε μία ακόμη μεγάλη υπόθεση παράνομης διακίνησης συμπληρωμάτων διατροφής προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω των ελεγκτών του ΔΕΟΣ, αποκαλύπτοντας εκτεταμένες παραβάσεις τόσο στην εμπορία προϊόντων όσο και στη φορολογική συμμόρφωση εταιρείας του κλάδου.

Έπειτα από στοχευμένους ελέγχους σε εταιρεία εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής και σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 34.202 συσκευασίες συμπληρωμάτων διατροφής διαφόρων τύπων και μορφών συσκευασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τα συγκεκριμένα προϊόντα διακινούνταν χωρίς να έχει προηγηθεί η υποχρεωτική γνωστοποίησή τους στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), γεγονός που τα καθιστά παράνομα προς διάθεση στην αγορά. Η συνολική εκτιμώμενη αξία των κατασχεμένων προϊόντων υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, ο φορολογικός έλεγχος που διενεργήθηκε αποκάλυψε εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε απόκρυψη καθαρών εσόδων ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς και μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 247.500 ευρώ.

Η γνωστοποίηση των συμπληρωμάτων διατροφής στον ΕΟΦ αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία πριν από τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων για τους καταναλωτές.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι έλεγχοι του ΔΕΟΣ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα, με στόχο τον εντοπισμό παρόμοιων περιπτώσεων παράνομης διακίνησης σκευασμάτων τόσο μέσω φυσικών καταστημάτων όσο και μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: