Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο

Αυτές είναι οι "χρυσές" χώρες του πλανήτη.

Τι κοινό έχουν το Κατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη; Εκτός απ’ το γεγονός πως και οι τρεις χώρες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις μικρότερες χώρες, είναι επίσης και οι πιο πλούσιες παγκοσμίως.

Το περιοδικό Global Finance Magazine δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο πλούσιες και πιο φτωχές χώρες με βάση τα στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Η έρευνα βασίστηκε επίσης στην ισοτιμία της αγοραστικής δύναμης (PPP), η οποία λαμβάνει υπόψιν το κόστος ζωής και πληθωρισμού , προκειμένου να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο μεταξύ των διαφόρων χωρών.

Να σημειωθεί πως μερικές μικρές περιοχές, όπως το Λιχτενστάιν, το Ναούρου, το Βατικανό, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και η Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη .

Χρησιμοποιώντας αυτά τα μέτρα, το Κατάρ , που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας, ανακηρύχθηκε ως η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο κατά την περίοδο 2009-2013.

Το Λουξεμβούργο είναι η δεύτερη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ σχεδόν 79.593,91 δολάρια κατά μέσο όρο. Το υψηλό ποσοστό οφείλεται ως επί τω πλείστον στον μεγάλο αριθμό των ατόμων που εργάζονται στη χώρα αλλά ζουν στις γύρω χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο.

Ας δούμε τη λίστα με τις χώρες: