Η υπερβολικά μεγάλη αξία της Uber στην Κίνα

Η υπερβολικά μεγάλη αξία της Uber στην Κίνα

Η τεχνολογική εταιρεία πρόσφατα συγκέντρωσε πάνω ένα δισ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.

Η μονάδα τεχνολογίας της Uber στην Κίνα ενίσχυσε την αποτίμησή της σε πάνω από οκτώ δισ. δολάρια, καθώς συγκέντρωσε πάνω ένα δισ. στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης παρόλο που στις ΗΠΑ δεν έχει την αναμενόμενη επιτυχημένη πορεία εξαιτίας του ανταγωνισμού.

Η Uber και ο μεγαλύτερος της ανταγωνιστής της Κίνας, η Didi Kuaidi, προσπαθούν να κερδίσουν «έδαφος» στην αγορά στοχεύοντας να γίνουν το μεγαλύτερο δίκτυο μεταφοράς στη χώρα.

Ο CEO της Uber, Τράβις Κάλανικ, δήλωσε στην κινεζική πρωτεύουσα την Παρασκευή ότι αναγνωρίζει πως οι δαπάνες για τις επιδοτήσεις είναι ένας λόγος παραπάνω να γίνει η εταιρεία πρώτη στην κινεζική αγορά, ενώ τόνισε ότι στόχος της είναι να τις αξιοποιήσει όσον το δυνατό πιο αποτελεσματικά.

Σημειώνεται ότι η Uber δραστηριοποιείται σήμερα σε 22 πόλεις της Κίνας, ενώ η Didi Kuaidi, υποστηρίζεται από την Alibaba Group και την Tencent Holdings.

«H Uber της Κίνας πρόσφατα συγκέντρωσε πάνω από ένα δισ. δολάρια», σημείωσε ο Κάλανικ και προσέθεσε ότι η πορεία της εταιρείας είναι εντυπωσιακή, παρόλο που η οικονομία αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.

Σύμφωνα με τον CEO, τα μελλοντικά κέρδη της Uber από άλλες αγορές μπορεί να επενδυθούν στην Uber της Κίνας, καθώς εκτιμά ότι το εισόδημα θα γίνει μια πιο σημαντική πηγή επενδύσεων, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι άλλες τεχνολογικές εταιρείες τύπου, Google και Facebook έχουν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό στην κινεζική αγορά.