Αυτή είναι η «μοιραία» βίλα Παπαντωνίου στη Σύρο

Αυτή είναι η «μοιραία» βίλα Παπαντωνίου στη Σύρο

Η δικαιοσύνη βάζει στο στόχαστρο το ακίνητο του πρώην υπουργού στη Σύρο.

Στο στόχαστρο των δύο ανακριτών μπαίνει η μεταβίβαση του ακινήτου του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο που είχε στην κατοχή του από το 2002 έως το 2016.

Το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2002 από την Σταυρούλα Κουράκου (σύζυγο του κ. Παπαντωνίου) με μετρητά που κατέβαλε στον νυν συγκατηγορούμενο του ζευγαριού πολιτικό μηχανικό ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τη «νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών».

Η βίλα των 224 τ.μ. στην περιοχή Τρία Λαγγόνια της Σύρου έμελε να αποδειχθεί μοιραία για το ζευγάρι. Εκεί, σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων έχτισαν τον επίγειο παράδεισό τους, αξίας 4 εκατ. ευρώ.

Η βίλα διαθέτει 6 υπνοδωμάτια με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και άλλα δύο τα οποία χρησιμεύουν κυρίως ως παιδικά υπνοδωμάτια ή δωμάτια για το προσωπικό. Εντυπωσιακή είναι η πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα, ενώ δένουν αρμονικά το κυκλαδίτικο λευκό με την άγρια πέτρα του φυσικού τοπίου. Έχει επίσης πισίνα με υδρομασάζ, ιδιωτική παραλία, τεράστιους εξωτερικούς χώρους με τραπεζαρίες και αποτέλεσε το ησυχαστήριο του ζεύγους Παπαντωνίου.

Φωτογραφίες star.gr

villa1
villa

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του εμφανίζονται να πωλούν το ακίνητο το 2016 σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού που κατά πληροφορίες κυμαίνεται από 1 έως 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δικαστικές αρχές φαίνεται να διερευνούν αυτήν την πτυχή της υπόθεσης καθώς υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι η αγοραπωλησία ενδέχεται να κρύβει σοβαρά ευρήματα.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη συναλλαγή αποτελεί μία ακόμη δικογραφία σε βάρος του ζευγαριού.