Αυτή είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που αξίζει 4 δισ. δολάρια

REUTERS

Οι Dallas Cowboys του επαγγελματικού πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου είναι η πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη.

Την εξωπραγματική αξία των 4 δισ. δολαρίων έπιασε η ομάδα Dallas Cowboys από το πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου, εδραιώνοντας την παγκόσμια κυριαρχία της στη λίστα με τις πλουσιότερες αθλητικές ομάδες του πλανήτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η αξία όλων των ομάδων του επαγγελματικού πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου εκτοξεύθηκε φέτος, με τη μέση αξία κάθε ομάδας να φτάνει τα 2 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή των πιο κερδοφόρων επαγγελματικών πρωταθλημάτων εδώ και δεκαετίες, με τα έσοδά του να αγγίζουν της περασμένη σεζόν τα 12 δισ. δολάρια.

Η αξία των Dallas Cowboys εκτοξεύτηκε κατά 25% μέσα σε μια χρονιά, κερδίζοντας επιπλέον 800 εκατ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη αποτίμησή της.

Η αμερικανική ομάδα βρίσκεται μπροστά από την ποδοσφαιρική Ρεάλ Μαδρίτης (3,26 δισ. δολάρια), την επίσης αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου New England Patriots και την ομάδα baseball, New York Yankees, που έχουν συνολική αξία 3,2 δισ. δολαρίων. Την πεντάδα κλείνει η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα με αξία 3,16 δισ. δολαρίων.