Αυτοί είναι οι νικητές του πρώτου Idea Platform του CapsuleT

Αυτοί είναι οι νικητές του πρώτου Idea Platform του CapsuleT
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Idea Platform του CapsuleT.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Σεπτεμβρίου, το πρώτο Idea Platform του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator. Η λήξη του προγράμματος έλαβε χώρα μέσω μίας ξεχωριστής διαδικτυακής εκδήλωσης στην οποία έδωσαν το παρών συμμετέχοντες, κριτές, μέντορες, ομιλητές και φυσικά εκπρόσωποι των στρατηγικών συνεργατών του προγράμματος ενώ, στο τέλος αυτής, αναδείχθηκαν και οι μεγάλοι φετινοί νικητές.

Σημειώνεται ότι το εντατικό πρόγραμμα του Idea Platform υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, με την εξέλιξη και ανάπτυξη των ιδεών των συμμετεχόντων στη διάρκεια του δεκαήμερου προγράμματος να είναι θεαματική χάρη στα 10 θεματικά εργαστήρια, τις ομιλίες αλλά και τις 20 συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring sessions) που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους στρατηγικούς συνεργάτες του Idea Platform.

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν

Οι 10 ομάδες που προέκυψαν μετά το τέλος της προπαρασκευαστικής περιόδου και πήραν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος στη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, διεκδικώντας τα 3 βραβεία και χρηματικά έπαθλα, ήταν οι εξής: Discow, Hotelbees, MintQR, NowCaptain, Optetrip, Plannerd, Tourmie, Trip Tailor, Villa4Villa, XtremeGreece.Travel.

Μάθετε περισσότερα για τις ομάδες εδώ.

Οι 3 νικητές του φετινού προγράμματος

Η κατάταξη των 3 ομάδων που αναδείχθηκαν νικήτριες διαμορφώθηκε ως εξής: το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της MintQR, το 2ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της Trip Tailor, ενώ τέλος το 3ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της Tourmie.

Πλούσιο το περιεχόμενο του πρώτου Idea Platform

Το πρώτο Idea Platform διακρίθηκε για το πλούσιο περιεχόμενό του, χάρη στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν πρακτική καθοδήγηση στην προσπάθειά τους να μετουσιώσουν την ιδέα τους σε μία πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία. Ενδεικτικά, τα workshops που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά με την υποστήριξη των στρατηγικών συνεργατών του προγράμματος κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, από «Design Thinking» και «Product Design» έως «Digital Marketing» και «Pitching Skills».

Ηγετικές εταιρείες στήριξαν και αυτό το πρόγραμμα του CapsuleT

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Idea Platform, η ομάδα του CapsuleT ένωσε για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις της με ηγετικές εταιρείες του οικοσυστήματος που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να συμβάλουν ουσιαστικά στο πρόγραμμα. Έτσι, εκτός από τη Google που στήριξε ενεργά ως χορηγός και την προκειμένη πρωτοβουλία του επιταχυντή, στο Idea Platform συνέπραξαν ως στρατηγικοί συνεργάτες μεγάλοι οργανισμοί της χώρας, ήτοι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Expedia Group, το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Επιπλέον, την προσπάθεια του επιταχυντή στήριξαν -συμμετέχοντας ως μέντορες και ομιλητές- εκπρόσωποι αναγνωρισμένων νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού∙ αυτές είναι η Clio Muse Tours, η Ferryhopper, η Keeano, η SaMMYacht, η TravelMyth, η Triparound, η Welcome Pickups, η Woof Together, η Workathlon και η Zoottle.