Αυτή είναι η πρώτη «έξυπνη» μάσκα κατά του κορωνοϊού που… παίρνει μέχρι και τηλέφωνο

Αυτή είναι η πρώτη «έξυπνη» μάσκα κατά του κορωνοϊού που… παίρνει μέχρι και τηλέφωνο
Honeywell Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από καινοτομικά και ελαστικά υλικά, ώστε να είναι άνετη στη χρήση, εργονομική, εφαρμοστή και προσαρμόσιμη στο πρόσωπο.

Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία Honeywell και ο ράπερ-επιχειρηματίας Will.i.am παρουσίασαν την πρώτη «έξυπνη» μάσκα προσώπου Xupermask με υψηλή τεχνολογία, η οποία τηρεί τις αναγκαίες προδιαγραφές κατά της Covid-19 και παράλληλα διαθέτει αυξημένες δυνατότητες. Μεταξύ άλλων, διαθέτει φίλτρα, τρία ανεμιστηράκια, μικρόφωνο και ακουστικά που επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει μουσική και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις, ασύρματη σύνδεση Bluetooth 5.0, φωτάκι LED για το βράδυ κ.ά.

Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από καινοτομικά και ελαστικά υλικά, ώστε να είναι άνετη στη χρήση, εργονομική, εφαρμοστή και προσαρμόσιμη στο πρόσωπο. Τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία διάρκειας επτά ωρών και μπορεί να φορεθεί για ένα έτος. Ο σχεδιασμός της, σύμφωνα με τους New York Times, έγινε από τον Χοσέ Φερνάντεζ, ο οποίος δημιούργησε στο Χόλυγουντ τα ρούχα και τις στολές για διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Όπως δήλωσε ο 45χρονος Will.i.am, ο οποίος είχε την ιδέα για τη νέα μάσκα, «ζούμε σε εποχές επιστημονικής φαντασίας, όμως εν μέσω πανδημίας φοράμε μάσκες από ταινία του χθες. Έτσι, ήθελα μία μάσκα να ταιριάζει με την εποχή μας».

Η μάσκα, η οποία όντως αποπνέει στιλ Sci-Fi, θα διατίθεται σε διάφορα χρώματα και η -καθόλου φθηνή- αρχική λιανική τιμή της στις ΗΠΑ θα είναι 299 δολάρια. Η διάθεσή της θα αρχίσει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 8 Απριλίου.

Η πολυεθνική Honeywell είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ με ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ενώ ο Will.i.am (πραγματικό όνομα Ουίλιαμ Άνταμς), μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Black Eyed Peas.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Honeywell