Οι τεχνολογικοί κολοσσοί που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ
COUNCIL BLUFFS, IA - JANUARY 31: People photograph Republican presidential candidate Donald Trump with their smart phones as he speaks to guests during a campaign rally at the Gerald W. Kirn Middle School on January 31, 2016 in Council Bluffs, Iowa. Trump and other presidential hopefuls are in Iowa trying to gain support and crucial votes for tomorrow's caucuses. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Ποιος είναι ο πιο «θερμός» υποστηρικτής του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Υπάρχουν τουλάχιστον 52 εργαζόμενοι τεχολογικών βιομηχανιών που έχουν κάνει πολιτικές συνεισφορές στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Crowdpac, η οποία αξιολόγησε τους υποψηφίους με βάση τις ομιλίες, τα αρχεία ψηφοφορίας και τα στοιχεία χρηματοδότησης για την εκστρατεία τους.

Πιο αναλυτικά, εργαζόμενοι από εταιρείες όπως η Microsoft, η GΕ, η Uber, αλλά και από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύουν στον τομέα της τεχνολογίας, συνεισφέρουν στον «αγώνα» του υποψηφίου για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ποιες εταιρείες τεχνολογίας έχουν τους περισσότερους εργαζόμενους που συνεισφέρουν στις πολιτικές εκστρατείες, καθώς και ποιοι υποψήφιοι λαμβάνουν τη μεγαλύτερη στήριξη από τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι υπάλληλοι της Αlphabet (Google) είναι αυτοί που συμβάλλουν περισσότερο στις πολιτικές καμπάνιες, με επικεφαλής τον VC της εταιρείας Kleiner Perkins.

Μέχρι σήμερα, ο Μπέρνι Σάντερς είχε μακράν τις περισσότερες δωρεές από τον κόσμο των τεχνολογικών επιχειρήσεων: Έξι εκατ. δολάρια από περισσότερους από 30.000 δωρητές, ενώ η Χίλαρι Κλίντον έχει λάβει 2,6 εκατ. δολάρια από 2.000 δωρητές. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στο πλευρό του μόνο 52 δωρητές, από τους οποίους έχουν προσκομίσει 21.000 δολάρια.

«Όλοι οι κλάδοι των επιχειρήσεων απεχθάνονται την αβεβαιότητα. Και ο Τραμπ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας “τυφώνας αβεβαιότητας”», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Reed Galen, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν ξέρει ποιες είναι οι επόμενές του κινήσεις. Είναι απρόβλεπτος».

Παρόλο όμως που οι παρατηρήσεις του Τραμπ προς τους Αφροαμερικανούς, τους μουσουλμάνους και τις γυναίκες έχουν πλήρη αντίθεση με τη γνώμη της Silicon Valley, ο ίδιος συνεχίζει να έχει την υποστήριξη ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα, του Peter Thiel, συνιδρυτή του PayPal και του Palantir.