Αυτό είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο του κόσμου

Αυτό είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο του κόσμου

Τον τίτλο του μεγαλύτερου fund κατέχει πλέον η Vanguard, εκθρονίζοντας την κραταιά Pimco.

Στο τέλος του Απριλίου, το επενδυτικό ταμείο της Vanguard είχε κεφάλαια 117,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνώντας το επενδυτικό ταμείο της Pimco,του οποίου τα κεφάλαια ανέρχονταν σε 110,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Pimco τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφει ελεύθερη πτώση. Τον Σεπτέμβριο του 2014, η αποχώρηση του ιδρυτή της Pimco και θρυλικού επενδυτή ομολόγων, Bill Gross, συντάραξε τον επενδυτικό κόσμο. Μέχρι την απομάκρυνσή του, το επενδυτικό ταμείο διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία ύψους 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ανακοίνωσή της, η Pimco είχε κάνει λόγο για «θεμελιώδεις διαφορές» μεταξύ του Bill Gross και της διοίκησης του ταμείου, οι οποίες οδήγησαν στην απομάκρυνσή του. Έκτοτε, η εταιρεία αγωνίζεται να συγκρατήσει τις εκροές κεφαλαίων –που αυξάνονται κάθε μήνα. Μόνο τον Απρίλιο, οι επενδυτές απέσυραν ακόμη 5,6 δισεκατομμύρια. Είναι ενδεικτικό, πως τον Απρίλιο του 2013 τα περιουσιακά στοιχεία της Pimco ανέρχονταν στα 292,9 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει πως έχασε 182,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο χρόνια.

Στον αντίποδα, ο μεγάλος νικητής στον χώρο των επενδυτικών fund είναι η Vanguard, η οποία ισχυροποιεί σταθερά τη θέση της και πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο, αφήνοντας την Pimco στη δεύτερη θέση.