Αυτό είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα στο Λονδίνο

Αυτό είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα στο Λονδίνο

Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο ιστορικό κτίριο που «χτύπησε» τα 200 εκατομμύρια δολάρια!

Ένα ακίνητο στο Ναυαρχείο Arch στο Λονδίνο θα μπορούσε να είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα της πόλης.

Πρόκειται για ένα σπίτι 12 υπνοδωματίων που πωλείται μαζί με υπηρεσία θυρωρού και υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων και είναι τουλάχιστον τρείς φορές πιο ακριβό από άλλα πολυτελή διαμερίσματα στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η Telegraph.

Το συγκεκριμένο ακίνητο πωλείται από τον Ισπανό Rafael Serrano και αναμένεται να κοστίσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο το «τέλος χαρτοσήμου», ένας φόρος επί των εγγράφων για τις συναλλαγές ακίνητων περιουσιών στο Η.Β. θα στοιχίσει  21 εκατομμύρια δολάρια για το συγκεκριμένο διαμέρισμα!

Η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα στο Westminster είναι 2.000 δολάρια το τετραγωνικό. Το διαμέρισμα στο Ναυαρχείο Arch εκτιμάται ότι θα τιμολογηθεί έξι φορές πιο ψηλά, δηλαδή στα 12.000 δολάρια το τετραγωνικό. Ο Serrano υπέγραψε μίσθωση διάρκειας 250 ετών το 2012 για σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια, και ο διαχεριστής του έργου σχεδιάζει να μετατρέψει το υπόλοιπο του ιστορικού κτιρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο για τους εργολάβους που ασχολούνται με κτίρια τα οποία έχουν πλούσια ιστορία, να μπορούν να προσφέρουν απαράμιλλους εσωτερικούς χώρους και τόσες υπηρεσίες», δήλωσε ο μεσίτης Tim Macpherson στην Telegraph.

Ωστόσο, ενώ μέχρι το τέλος του Μαρτίου οι μέση τιμή των κατοικιών του Λονδίνου είχε αυξηθεί κατά 13,5% από το προηγούμενο έτος, πλέον όλα δείχνουν ότι θα μειωθούν μετά το Brexit, με τη γαλλική τράπεζα Societe Generale να εκτιμά ότι θα σημειωθεί κατακόρυφη πτώση της τάξεως του 50%.