Αυτό είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Porsche Taycan, του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίνητου μοντέλου της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στη Βόρεια Αμερική, την Κίνα και την Ευρώπη, όπου στις τρεις αυτές ηπείρους βρίσκονται οι σημαντικότερες αγορές του νέου ηλεκτρικού sport αυτοκινήτου της Porsche.

Η Taycan είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche και αυτό που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Τα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς είναι η Taycan Turbo S και η Taycan Turbo και αποτελούν την αιχμή του προγράμματος E-Performance και είναι από τα ισχυρότερα μοντέλα που διαθέτει σήμερα στην γκάμα της η εταιρεία.

Στο άμεσο μέλλον, θα ακολουθήσουν και οι λιγότερο ισχυρές εκδόσεις των τετρακίνητων αυτοκινήτων. Η πρώτη έκδοση που θα προστεθεί θα είναι η Taycan Cross Turismo, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι μέχρι το 2022, η Porsche θα έχει επενδύσει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση.

Η κορυφαία έκδοση της Taycan, η Turbo S, έχει ισχύ που φτάνει τους 761 ίππους με τη λειτουργία Launch Control, ενώ η ισχύς της Taycan Turbo αγγίζει τους 680 ίππους. Η Taycan Turbo S επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η Taycan Turbo σε 3,2 δευτερόλεπτα. Η Turbo S διαθέτει αυτονομία έως 412 χιλιόμετρα και η Turbo φτάνει τα 450 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα και των δύο τετρακίνητων μοντέλων είναι 260 χλμ/ώρα.

Η Taycan είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με τάση συστήματος 800 V, αντί των 400 V που διαθέτουν συνήθως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες Taycan, δεδομένου ότι, σε κάτι παραπάνω από 5 λεπτά, η μπαταρία επαναφορτίζεται με συνεχές ρεύμα από δίκτυο φόρτισης για να προσφέρει αυτονομία έως 100 χλμ. (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP). Ο χρόνος φόρτισης από το 5% έως το 80% είναι 22,5 λεπτά σε ιδανικές συνθήκες, ενώ η μέγιστη ισχύς φόρτισης (αιχμής) είναι 270 kW.

Από μπροστά, η Taycan δείχνει ιδιαίτερα φαρδιά και επίπεδη, ενώ τα περιγράμματα των φτερών φτάνουν ως ψηλά. Η σιλουέτα διαμορφώνεται από την sport γραμμή της οροφής που κατεβαίνει προς το πίσω μέρος. Η κομψή καμπίνα, η πίσω κολώνα C που είναι τραβηγμένη προς τα μέσα και τα τονισμένα φτερά, δημιουργούν ένα έντονο σχεδιαστικά πίσω μέρος, επίσης χαρακτηριστικό της μάρκας. Υπάρχουν παράλληλα και διάφορα πρωτοποριακά στοιχεία, όπως το γυάλινο λογότυπο της Porsche που είναι ενσωματωμένο στη φωτεινή μπάρα πίσω. Με αεροδυναμικό συντελεστή Cd από 0,22, το σχήμα του αμαξώματος συμβάλλει σημαντικά στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και, κατά συνέπεια, στη μεγάλη αυτονομία.

Με την Taycan, η Porsche προσφέρει για πρώτη φορά ένα εσωτερικό στο οποίο δεν χρησιμοποιείται καθόλου δέρμα. Αντιθέτως, το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από καινοτόμα ανακυκλωμένα υλικά που υπογραμμίζουν τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ειδικοί σχεδιασμένοι χώροι για τα πόδια των πίσω επιβατών εξασφαλίζουν άνεση στα πίσω καθίσματα και επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να έχει το χαμηλό ύψος που χαρακτηρίζει τα sport αυτοκίνητα. Οι δύο χώροι αποσκευών έχουν χωρητικότητα 81 λίτρα μπροστά και 366 λίτρα πίσω.