Αυτό είναι το πρώτο Rafale που απέκτησε η Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Rafale παρέλαβε σήμερα η Ελλάδα, στην στο ISTRES της Νότιας Γαλλίας, στις εγκαταστάσεις της Dassault Aviation, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη «Rafale” που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία, σε ανάρτησή του στο Twitter, όπου ανέβασε και φωτογραφία του με τα χρώματα της Ελλάδας.

«Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο #Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την #ΠΑ και τις Flag of Greece #ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!», έγραψε στο Twitter ο Κ. Φλώρος, προσθέτοντας: «#Rafale: Οι πρώτοι Flag of Greece Πιλότοι ήδη εκπαιδεύονται πυρετωδώς και σύντομα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους αιθέρες μας με τα ολοκαίνουρια φτερά τους!».

Εντός του 2021 τα πρώτα έξι Rafale

Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).