Αυτό είναι το σχέδιο του Twitter για να μαζέψει περισσότερους χρήστες

Αυτό είναι το σχέδιο του Twitter για να μαζέψει περισσότερους χρήστες
An illustration picture shows the log-on icon for the Website Twitter on an Ipad in Bordeaux, Southwestern France, January 30, 2013. REUTERS/Regis Duvignau (FRANCE - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTR3D6NN

Η απάντηση είναι μία: Ειδήσεις διαλεγμένες από ανθρώπους.

Τη νέα υπηρεσία που καλείται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους χρήστες παρουσίασε ο νέος CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

Πρόκειται για το Moments, την υπηρεσία η οποία διαλέγει ειδήσεις που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα και παρουσιάζονται στον χρήστη υπό τη μορφή ενός ηλεκτρονικού ένθετου μέσα στο Twitter.

Σκοπός του Moments είναι να βάλει τους χρήστες στη διαδικασία να συμβάλλουν περισσότερο στη δημιουργία περιεχομένου και να παρέχουν στους υπόλοιπους τη δυνατότητα να ενημερώνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Το θετικό σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι ακόμη κι αν δεν ακολουθούμε κάποιον που καταγράφει σημαντικές πληροφορίες για κάτι που μας ενδιαφέρει, μέσω του Moments θα μπορούμε να δούμε τις αναρτήσεις του.

Επιπλέον, κάθε χρήστης μπορεί να ακολουθεί συγκεκριμένες λίστες και να έχει συνεχή πληροφόρηση για συγκεκριμένα θέματα.

Στα πλαίσια της νέας αυτής λειτουργίας, το Twitter έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως τα Bleacher Report, Buzzfeed, Entertainment Weekly, Fox News, Getty Images, Mashable, MLB, NASA, New York Times, Vogue και Washington Post.

Με περίπου 300 εκατ. χρήστες να βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα, το Twitter ευελπιστεί ότι με αυτήν την κίνηση θα κάνει ακόμη περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί μαζί του. Κάτι το οποίο επιζητούν διαρκώς οι επενδυτές του social media οι οποίοι φέρονται δυσαρεστημένοι με το μικρό ποσοστό αύξησης των του αριθμού των χρηστών.